Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

10 vinkkiä Päijät-Hämeen kesänäyttelyihin – katso listalta, missä silmä lepää tänä kesänä

Maakunnassa on tarjolla laaja kirjo taidetta maalauksista koruihin ja graffiteista silkkipaperiin.

Heinolan mestarit -näyttelyssä Heinolan taidemuseossa on esillä Heinolan historiaa kuvaavaa kuvataidetta kesän loppuun saakka. Kuva: Heini Kuusela

Nastolan Taidekesä: Kuvakirja – The Picture Book

Nastolan vanha kunnantalo, Pekkalantie 5, Lahti. 12.6.–18.8. ti–su klo 12–18.

Nastolan Taidekesässä on mukana noin 200 teosta ja yli 20 taiteilijaa, muun muassa valokuvaaja Elina Brotherus, kuvataiteilija Emma Ainala sekä graffititaiteilija EGS. Lisäksi mukana Maija Blåfield, Pira Cousin, Sami Funke, Paavo Halonen, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Anna Pekkala, Marja Pirilä, Vappu Rossi, Aleksiina Salmi, Pasi Soukkala, Kirsimaria E. Törönen, Ilona Valkonen ja Meri Westlin. Näyttelyä kuratoi Veikko Halmetoja. Vanhalla kunnantalolla järjestetään myös Väristyksiä-festivaali 13.–16.6.

Mitä heille kuuluu nyt?

Pinxinmäki, Suopellontie 644, Sysmä. 16.6.–11.8. ma–su klo 11–18.

Galleriassa on esillä töitä taiteilijoilta, jotka on 2000-luvulla valittu Vuoden nuoreksi taiteilijaksi tai Vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Mukana ovat taiteilijat Nanna Susi, Hans-Christian Berg, Samuli Heimonen, Ari Pelkonen ja Ville Andersson sekä muotoilijat Nathalie Lautenbacher ja Naoto Niidome.

Kaarisilta Biennale

Erstan kartano, Villähteentie 458, Lahti. 28.6.–4.8. ti–su klo 12–18.

Kahden vuoden välein järjestettävä Kaarisilta Biennale painottaa tukea tarvitsevien taiteilijoiden osuutta taidemaailmassa ja haluaa siten tasa-arvoistaa taidemaailmaa. Jury valitsi näyttelyyn 164 taiteilijaa tai työryhmää ja yli 250 teosta 11 maasta. Mukana on maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia ja installaatioita. Noin 90 prosenttia teoksista on esillä Villähteellä, loput Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Out of Blue

Pro Puu -galleria, Satamakatu 2A, Lahti. 4.6.–29.6. ma–pe klo 10–17, la 10–14

Lahden Runomaratonin järjestämiin Japani-viikkoihin liittyvässä näyttelyssä on 4.–8.6. ja 24.–29.6. T to E -kollektiivin paperitaidetta japanilaisesta silkkipaperista ja 10.–20.6. Sayaka Makitan teoksia luonnonmateriaaleista.

Rajaton paletti

Danielson-Kalmarin huvila, Kalmarintie 8, Asikkala. 19.6.–11.8. ti, to–su klo 12–16, ke klo 12–17.

Useista tekniikoista koostuvassa taidenäyttelyssä on esillä tyylejä abstraktista realismiin. Mukana ovat taiteilijat Anne Ahonen, Jemiina Halonen, Heli Huotala, Pirjo Kaartinen, Kaius Kallio, Anneli Kokkonen, Lailahelena Lepistö, Marlena Luukkonen, Riitta Posti, Harry Salmi, Marika Schroderus, Juha Siirto, Tuula Siltasari ja Matti Vesanen.

Maila Talvio -salonki

Koskipääntie 4, Hartola. 9.6.–18.8. ti–pe 11–18, la–su 11–16.

Näyttelyn teemana ovat ihmiset ja ihanuus. Näyttelyyn kutsutaan vuosittain kokeneita, nimekkäitä taiteilijoita ja nuoria lupaavia taiteilijoita. Mukana ovat tällä kertaa Antero Toikka, Tarja Malinen, Riikka Lenkkeri, Jarmo Kukkonen, Anna Arminen, Maaria Märkälä, Kaisu Koivisto, Mari Isotalo, Ilja West, Jari Järnström, Yasushi Koyama, Katja Tukiainen, Laura Pohjonen ja Saara Vainio.

Taidekeskus Taarasti

Taarastintie 6, Nastola. ti–pe, su klo 12–17.

Taarastissa on kesällä kolme näyttelyä. 4.–30.6. esillä on taideyhdistyksen jäsenten teoksia. 2.–30.7. on Leo Matinpalon näyttely. 4.–30.8. Vaihtoehtoisia totuuksia -näyttelyssä on teoksia Marjatta "Make" Järviseltä, Olli Korkalalta, Reijo Liimulta ja Martti Soivalta.

Heinolan mestarit

Heinolan taidemuseo, Kauppakatu 4, Heinola. 1.9. asti ti, to–su klo 11–16, ke klo 11–18.

Esillä on 180-vuotiaan Heinolan historiaa kuvataiteessa. Suurin osa näyttelyn taiteilijoista vaikutti 1910–1930-luvuilla. Esillä on maalausten lisäksi esimerkiksi luonnoksia, matkakuvauksia ja grafiikan laattoja.

Meeting Point -korutaidenäyttely

Orimattilan taidemuseo, Lahdentie 65, Orimattila. 8.6.–4.8. ti–su klo 12–18.

Korut ja kuvataide ovat vuoropuhelussa, kun korutaiteilijat ottavat teoksillaan kantaa Orimattilan taidemuseon teoksiin. Mukana on 20 kansainvälisesti tunnettua korutaiteilijaa.

Hanoi Rocks -kokoelma 1980–2019

Ace Corner Finland, Veistämönkatu 1B, Lahti. 30.9. asti ma–la 9–21, su 10–19.

Esillä Hanoi Rocksin ja Andy McCoyn kuvia, tavaroita, tauluja, vinyylilevyjä ja julisteita. Kokoelman omistaa keräilijä Make Mitrunen.

Lisää kesänäyttelyitä löydät osoitteesta menoinfo.fi.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi