Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Israelin Euroviisuja boikotoiville viisufaneille tarjotaan vaihtoehtoa netissä – Globalvision esitetään samaan aikaan Eurovision laulukilpailun kanssa

Euroviisujen toisessa semifinaalissa nähtiin mielenilmaus, kun katsoja piti esillä protestijulistetta. Hänen paitansa etumuksessa oli palestiinalaisten lippu. LEHTIKUVA / AFP

Israelin euroviisuisännyyden myötä esille on noussut keskustelu Israelin ja palestiinalaisten konfliktista. Niin artisteja kuin katsojia on kehotettu boikotoimaan kisoja.

Viisuja boikotoiville tarjotaan vaihtoehdoksi netissä näytettävää Globalvisionia. Tapahtuman kerrotaan olevan euroviisufaneille, jotka eivät hyväksy palestiinalaisalueiden miehitystä tai Gazan kaistan saartoa. Globalvisionin nelituntinen lähetys alkaa samaan aikaan kuin Euroviisut ja kestää neljä tuntia.

Tapahtuman viestinnästä kerrotaan STT:lle, että tapahtuman takana ovat muun muassa palestiinalaiset artistit ja muut palestiinalaiset organisoijat, jotka ovat saaneet tukea kansainvälisiltä sekä israelilaisilta artisteilta.

– Globalvision on online-tapahtuma, jossa esitetään suorana konsertteja Lontoosta, Dublinista, Haifasta ja Betlehemistä. Lähetyksessä nähdään myös kansainvälisten artistien etukäteen nauhoitettuja videoita. Suorassa lähetyksessä on myös studiovieraita, viestinnästä kerrotaan sähköpostitse.

– Kuka vain voi lähettää musiikkiaan ja viestinsä Globalvisioniin ja osallistua sitä kautta suoraan lähetykseen. Lähetykseen osallistuu muun muassa tunisialaisia, norjalaisia, ranskalaisia ja itäafrikkalaisia artisteja.

"Israelilaisten moninaisuutta ei aiottukaan esittää"

Globalvisionilla halutaan antaa alusta palestiinalaisille ja kansainvälisille artisteille.

– Lisäksi haluamme nostaa esille käynnissä olevia ihmisoikeusloukkauksia. Juhlistamme kulttuuria vastarintana.

Globalvisionin viestinnästä kerrotaan, että Euroviisut on aiemmin ollut alusta erilaisuudelle ja kaikkien mukaan ottamiselle, mutta näin ei ole enää, minkä vuoksi laulukilpailua tulisi boikotoida.

– Poliittiset eroavaisuudet ja viitteet niihin ovat aiemmin päätyneet Euroviisujen lavalle, ja on tärkeää, että tuo mahdollisuus on edelleen olemassa. Tänä vuonna näin ei kuitenkaan ole. Euroviisujen ei tänä vuonna ollut todella tarkoitus mahdollistaa kaikkien mukanaoloa tai näyttää israelilaisten moninaisuutta.

– Palestiinalaisten oikeuksia viedään jatkuvasti, ja palestiinalaisia surmataan koko ajan vain muutamien kilometrien päässä euroviisuareenasta.

Globalvisionia pääsee seuraamaan www.watchglobalvision.com-sivuston kautta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi