Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: UglyDollsin idea on hauska mutta toteutus kerrassaan karmea

UglyDolls-elokuvassa seikkailevat pehmolelut. Kuva: -

UglyDolls

2 / 5 tähteä

Sekundalaatuiset nuket eivät tässä elokuvassa päädy jätteisiin eivätkä kierrätykseen. Johtajansa ansiosta nämä tuotantovaiheessa vajaat, rumat ja standardista poikkeavat pehmolelut päätyvät Uglyvillen merenrantakylään. Siellä kaikki erilaisuus saa kukkia ja rehottaa villin vapaasti.

Vaan Moxy-lelu kaipaa lapsen syliin ja hän päättää muutaman ystävänsä kanssa etsiä todellisuuden, jota kautta pääsee sinne, minne lelut oikeasti kuuluvat. Ja siitä alkaa tämä puolitoistatuntinen seikkailu, jota koristellaan teinimäisillä poplauluilla.

Lapsille teini-ikäisten juttuja

Idea uniikeista ja erikoisista pehmoleluista on hauska, mutta toteutus on kerrassaan karmea. Kun kyse on lapsille tehdystä elokuvasta, niin on perin outoa, että itse kerronnan sisältö on kieleltään ja mieleltään teini-ikäisten tyylistä. Tätä korostaa myös suomenkielisen version hesalainen slangi, jota vielä kuorrutetaan nuorison englanninkielisillä lainalyhennyksillä. Ei siis nouse eikä lennä suomen kieli.

Toisesta todellisuudesta löytyvään nukkejen koulutuskeskukseen sijoittuvat tapahtumat ovat täynnä sietämättömän halpahintaista dialogia ja laulantaa. Näissä kohtauksissa saattaa lapsikatsojalta mennä monikin näennäisironinen repliikki ylitse ymmärryksen. Ainoa riemastus on koulutuskeskuksen pomo Lou, joka muistuttaa hahmoltaan ja maailmankuvaltaan ilmiömäisesti Jyrki Kataista.

Pehmolelukauppa käy

Elokuva perustuu suursuosittuihin UglyDolls-pehmoleluihin ja voimme olla varmoja, että lelukauppa käy jatkossakin kuumana. Sen lisäksi leffa lainaa surutta muun muassa Toy Storya sekä jopa myöhempien aikojen Smurffit-filmatisointeja. Niinpä toteutuksesta paistaa sumeilematta läpi tuotteistus ja varman päälle pelaaminen.

Musiikin osalta lasten korville on tarjolla silkkaa poppia. Ja kuulostaa siltä kuin jokainen elokuvassa esitetty laulu olisi suora kopio jostain 1990-luvun superhitistä. Esimerkiksi Natalie Imbruglian Torn-laulun kertosäkeistön sävelmää kierrätetään joka toisessa laulussa.

Ohjaus: Kelly Asbury. Suomalaissa äänirooleissa mm. Heljä Heikkinen, Jussi Tiainen, Tuomas Uusitalo, Katja Aakkula ja Sasu Moilanen. Tyylilaji: animaatio, koko perhe, komedia, seikkailu. K-7.

Jussi Virratvuori
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi