Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahdessa opiskelevien hienoja taidonnäytteitä laajassa korunäyttelyssä

Muotoiluinstituutissa ja Salpauksessa voi opiskella korualaa. Kuva: Sami Lettojärvi

Muotoiluinstituutin korumuotoilun opiskelijoiden koruja ja Salpauksen kultasepän alan opiskelijoiden emalointi- ja kaiverrustöitä on esillä Suomen Kellomuseon laajassa näyttelyssä. Näyttely järjestetään Näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa.

Koru & Taito 80 v -näyttely esittelee tiedotteen mukaan suomalaista korumuotoilua ja kultasepäntaitoja. Näyttely juhlistaa kultasepänalan koulutusta, jonka perinne jatkuu vielä tänäkin päivänä Lahden Muotoiluinstituutin korumuotoilun linjalla sekä Koulutuskeskus Salpauksen Kultasepän alan opinnoissa.

Näyttelyyn osallistuu 26 Muotoiluinstituutin korumuotoilun opiskelijaa, jotka ovat kutsuneet näyttelyyn pareikseen Kultaseppäkoulun alumneja. Parit ovat valinneet yhteisen aiheen, josta kumpikin osapuoli on toteuttanut oman näkemyksensä koruteoksen muodossa. Näyttelykävijä pääsee tutustumaan muun muassa unien, jäätiköiden sulamisen, kivun, sattuman ja taikametsän saloihin korujen kautta.

Koulutuskeskus Salpauksesta näyttelyyn osallistuu 15 opiskelijaa. Heidän taidonnäytteensä ovat upeita emalointi- ja kaiverrustöitä, joiden taitajat alkavat käydä vähiin 2000-luvun Suomessa.

Kultaseppäkoulu muutti Helsingistä Lahteen 1970-luvulla. Koulutus jakautui koru- ja esinemuotoilun ammattikorkeakouluopintoihin Muotoiluinstituutissa ja kultasepänalan toisen asteen koulutukseen Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa 1996. Jalometallin koulutusala siirtyi Koulutuskeskus Salpaukseen 2006.

Näyttelyn ovat tuottaneet Suomen Kellomuseo, Lahden ammattikorkeakoulu, Koulutuskeskus Salpaus ja Suomen Kultaseppien Liitto.

Näyttely jatkuu 5.1.2020 asti.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi