Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Teen Spirit on kaavamainen tarina poptähteydestä

Näyttelijä Max Minghellan esikoisohjausta ei voi omaperäisyydestä kehua.

Poptähteydestä unelmoivaa Violetia näyttelee Elle Fanning. Kuva: Kerry Brown

Teen Spirit

2 / 5 tähteä

Näyttelijä Max Minghella on lähtenyt seuraamaan edesmenneen ohjaajaisänsä Anthony Minghellan (muun muassa Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley) jalanjälkiä, ohjaamalla esikoiselokuvansa Teen Spirit. Se on Minghellan itsensä käsikirjoittama tarina Englannin Wightsaarella kasvaneesta 17-vuotiaasta tytöstä Violetista (Elle Fanning), joka voittaa arkuutensa ja ponkaisee X-Factor-tyyppisen Teen Spirit -laulukilpailun kautta pop-tähteyteen.

Mentorissa on sentään jotain särmää ja pientä yllättävyyttä.

Tarinaa ei voi omaperäisyydestä kehua, sen verran monia tie-tähtiin-elokuvien kliseitä siihen on ympätty. Violet on tietysti rikkinäisestä perheestä ja pystyy vain laulamisen ja musiikin kautta purkamaan tuntojaan. Auttaakseen yksinhuoltajaäitiään taloudellisessa ahdingossa Violet työskentelee, tietenkin, tarjoilijana.

Oopperalaulajassa särmää

Violetin mentorissa on sentään jotain särmää ja pientä yllättävyyttä. Kroatialainen Zlatko Buric esittää sympaattisesti oopperalaulajan uran jättänyttä heppua nimeltä Vlad, joka tunnistaa Violetin potentiaalin ja opastaa tyttöä laulamaan sielunsa syvyyksistä.

Popvideon estetiikkaa jäljittelevän vanhanaikaisen elokuvan kaavamaisuuksia voisi katsoa helpommin läpi sormien, jos Violetin hahmo ei olisi niin kiiltokuvamainen, söpö poptuhkimo vailla sen kummempaa luonteikkuutta. Violetin puolalaiset sukujuuret tuntuvat nekin vain eksoottiselta heitolta, sen sijaan että niillä olisi jokin merkitys Violetin tarinassa.

Fanning on laulanut itse kaikki osuutensa, pysyen toki nuotissa, ja kappaleet tuovat elokuvaan kaivattua nostetta. Mutta hieman on vaikea uskoa, että hänen vaatimaton äänensä herättäisi moista huomiota.

Ohjaus: Max Minghella, käsikirjoitus: Max Minghella, kuvaus: Autumn Durald, musiikki: Marius De Vries. Pääosissa: Elle Fanning, Zlatko Buric. Tyylilaji: Draama, musiikki. K-7.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi