Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Toive toteutui: Lahdessa järjestetään Viipuria käsittelevä seminaari

Viipurin linna. Juha ja Jalmari Lankinen tallensivat valokuvin Viipuria 1930-luvulta lähes nykypäiviin saakka.

Lahden kaupunginmuseo ja Lahden Kartanon ystävät ry järjestävät Viipurin perintö -seminaarin 15. maaliskuuta. Viipurin historiaa ja nykyisyyttä käsittelevä seminaari järjestetään Felix Krohn -salissa.

Seminaari on yleisölle avoin eikä sinne ole osallistumismaksua tai ennakkoilmoittautumista. Seminaari käynnistyy kahvilla kello 9 ja sen päätössanat lausutaan kello 15.

Lahden kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö Hannu Takala kertoo tiedotteessa, että seminaarissa käsitellään arkkitehtien Juha ja Jalmari Lankisen työtä Viipurin rakentamisessa, kunnostamisessa ja tallentamisessa sekä Viipurin perinnön säilymistä nykypäivänä.

Seminaarin puheenvuorot käsittelevät Viipurin arkkitehtuuria, Mon Repos’n puiston historiaa ja sen käynnissä olevaa kunnostushanketta. Lankiset myös tallensivat valokuvin Viipuria 1930-luvulta lähes nykypäiviin saakka.

Lahden Kartanon ystävien puheenjohtaja Ulla Lilius kertoo, että seminaari on vastaus toiveeseen, jonka useat henkilöt esittävät Juha Lankisen muistotilaisuudessa muutama vuosi sitten.

– Juha Lankinen asui viimeiset vuotensa Lahdessa ja oli aktiivisesti mukana Lahden Kartanon ystävien toiminnassa. Hän piti useita esitelmiä, jotka vetivät aina salit täyteen. Sen lisäksi hän oli oppaana yhdistyksen Viipurin-matkoilla.

Lahden Kartanon ystävät tukee Lahden historiallisen museon toimintaa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi