Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Näyttelijäksi siirtynyt Ushma Karnani: tyttöbändi Gimmelistä jäi hyvät muistot

Onnistuneen hypyn laulajasta näyttelijäksi tehnyt Ushma Karnani nähdään ensimmäistä kertaa Lahden kaupunginteatterissa Nunnia ja konnia -musikaalin pääroolissa. Kuva: Ilkka Kuosmanen

Lahden kaupunginteatterissa ensi syksynä näyttelevä Ushma Karnani muistelee aikojaan tyttöbändi Gimmelissä hyvillä mielin.

Gimmel perustettiin Popstars-ohjelmassa vuonna 2002. Yhtyeessä lauloivat Karnanin ohella Jenni Vartiainen, Susanna Korvala ja Jonna Pirinen. Yhtye kuitenkin lopetti toimintansa jo kaksi vuotta myöhemmin, kun osa bändin jäsenistä kyllästyi suosion mukanaan tuomaan julkisuuteen.

– Muistelen niitä aikoja ylpeänä, vaikka jäihän se kieltämättä vähän lyhyeksi, Karnani sanoo.

Gimmelin jäsenistä varsinkin Jenni Vartiainen on tehnyt myöhemmin menestyksekkään uran sooloartistina.

Karnanin elämässä musiikki on kuitenkin jäänyt taka-alalle. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 2009 ja kertoo pyrkineensä Lahden kaupunginteatterin musikaaleihin aiemminkin. Tähdet olivat vihdoin suosiolliset, kun teatterinjohtaja Ilkka Laasonen päätti ohjata Lahteen Nunnia ja konnia -musikaalin.

– Tulin valituksi tähän koelaulujen kautta. Nunnia ja konnia -musikaalin porukasta olen aiemmin tehnyt yhteistyötä vain kapellimestari Antti Vauramon kanssa, Lahdessa tiistaina vieraillut Karnani kertoo.

Nunnia ja konnia kertoo yökerholaulajattaresta, joka joutuu murhan silminnäkijäksi ja saa piilopaikan luostarista. Temperamenttinen Deloris onnistuu nostamaan luostarin nuupahtaneen nunnakuoron uuteen kukoistukseen.

– Uskon, että ihmisenä Deloris tulee aika lähelle itseäni, sillä on luonteeltani itsekin iloinen. Haasteena on lähinnä se, että uskaltaa antaa mennä oikein kunnolla ja löytää roolista ne ääripäät, Karnani luonnehtii.

Nunnia ja konnia saa ensi-iltansa Lahdessa 4. syyskuuta. Suuren näyttämön syksyn toinen ensi-ilta on Tommi Kinnusen suosittuun romaaniin pohjaava Neljäntienristeys (ensi-ilta 9. lokakuuta).

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi