Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Suomen ensimmäinen pelitaiteen läänintaiteilija työskentelee myös Hämeessä

Pelitaiteen läänintaiteilijan tehtävänä on pelitaiteen aseman, tunnettavuuden ja mahdollisuuksien edistäminen. Kuva: Katja Luoma

Suomen ensimmäinen pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen on aloittanut työnsä. Kemppaisen toimialuetta ovat Häme, Kaakkois-Suomi ja Uusimaa.

Pelitaiteen läänintaiteilijan tehtävänä on pelitaiteen aseman, tunnettavuuden ja mahdollisuuksien edistäminen. Taiteen edistämiskeskuksen nimittämän läänintaiteilijan toimikausi on viisi vuotta.

Pelitaiteen läänintaiteilija työskentelee perinteisten taiteenalojen ja pelitaiteen rajapinnoilla tavoitteenaan edistää taiteilijoiden asemaa ja työllistymistä. Taiteen edistämiskeskuksella ei ole aikaisemmin ollut pelitaiteen alalta läänintaiteilijaa.

Kemppaisella on tiedotteen mukaan pitkä ammattilaistausta pelisuunnittelijan ja digitaalisen kulttuurin alalta. Hän näkee alan laajasti sekä peliteollisuuden, pelitalojen, koulutuksen että taiteen näkökulmasta. Kemppainen hahmottaa pelitaiteen ytimeksi vuorovaikutteisuuden ja esteettisen toiminnan kokemukset.

– Haluan tuoda esiin pelien monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia itseilmaisun ja taiteellisen työn välineinä. Koen tärkeäksi pelien taiteellisten ja kulttuurillisten arvojen tuomisen mukaan julkiseen keskusteluun. Pelaavan väestönosan laajentuessa ja monipuolistuessa tarve ja mahdollisuus erilaisille pelikokemuksille kasvaa. Näen pelit välineenä, jonka avulla voidaan tuottaa niin viihdettä, taidetta, kuin dokumentaaristakin sisältöä. Pelit voivat toimia henkilökohtaisten ja yhteiskunnallisten teemojen käsittelyn välineenä, teknologisten, taloudellisten ja viihteellisten arvojen ohessa ja osana.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi