Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Tanssiala palkitsee omiaan gaalassa Hollolassa – nuoren lahjakkuuden palkinnon sai tanssija, jolla on huima määrä viikkotunteja

Erikoispalkinnolla menestyksestä SM-tasolla palkittiin Jukka Leppänen ja Tiina Siniketo-Leppänen Lahdesta, tanssintoimija-palkinnon sai Marketta Tarkkanen, elämäntyöstä palkittiin Anneli Peltola, nuoren tanssijalupauksen palkinnon sai Julia Elonen ja vuoden 2018 tanssiteosta palkittiin Country Heels & Toes, jota edusti Susanna Tonteri. Kuva: Päijät-Hämeen Tanssialan Tuki ry

Päijät-Hämeen Tanssialan Tuki ry palkitsee alueen tanssitoimijoita lauantaina 12. helmikuuta järjestettävässä Kultaiset Askeleet -tanssigaalassa Hollolassa.

Nuori lahjakkuus -palkinnon saa Julia Elonen Lahdesta. Elonen on aloittanut tiedotteen mukaan tanssiharrastuksen Lahden Tanssiopistolla vuonna 2013. Nykytanssin rinnalle on kuuden vuoden aikana tullut useita eri tanssin lajeja, ja viikkotunteja hänellä on tällä hetkellä huimat kaksitoista. Elosta kehutaan sitoutuneeksi, innostuneeksi ja pohtivaksi oppilaaksi.

Lahden kaupungin nimikkopalkinnon luovuttaa Eloselle kaupungin edustaja, liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen Ulla Koskinen-Laine.

Rivitanssijoita muistetaan

Vuoden tanssiteko 2018 -palkinnon saa Country Heels & Toes -yhdistys Hollolan Paimelasta.

Rivitanssiyhdistys Country Heels & Toes -yhdistys on perustettu vuonna 2005. Energiseksi kuvailtu seura osallistuu erilaisiin tanssitapahtumiin ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Se on niittänyt menestystä myös kilpailuissa. Viime vuonna se saavutti muun muassa kuusi maailmanmestaruutta rivitanssin MM-kisoissa.

Vuoden tanssiteko -palkinnon luovuttaa Päijät-Hämeen Tanssialan Tuen hallituksen varapuheenjohtaja Heljä Korja.

Voittajatyyppi palkitaan

Vuoden tanssin toimija 2018 -palkinnon saa Marketta Tarkkanen Lahdesta.

Tarkkasta kuvataan voittajatyypiksi, joka harrastaa kilpatanssia ja on tuonut parinsa kanssa monet mitalit kotiin. Tanssiharrastuksen lisäksi Tarkkanen on tehnyt pyyteetöntä työtä eri tehtävissä tanssiseurassaan. Hän on myös ollut merkittävässä roolissa kahden samaa tanssiliikuntaa tarjoavien seurojen – Tanssiklubi Dancingin ja Nick's Dance Sportin – yhdistymisessä vuoden alussa Nick's Dancing ry:ksi.

Vuoden tanssin toimija 2018 -palkinnon luovuttavat Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen ja Tanssikoulu HC2.0 edustaja.

Elämäntyöstä palkinto

Tanssin elämäntyö -palkinnon saa Anneli Peltola Lahdesta.

Peltola on aloittanut kansantanssin parissa Jalkarannan Nuorisoseurassa Lahdessa jo 1970-luvulla, päätyen Möysän Nuorisoseuraan, jossa hän on harrastanut tanssia yli 30 vuotta ja jatkanut sieltä edelleen Lahden Tanhuujien Hermanni ja Miinat -ryhmään. Peltola jatkaa aktiivista kansantanssijan uraansa Eläkeliiton Lahden-ryhmässä.

Peltola nauttii varauksetonta suosiota tanssitoimijoiden piirissä yhdistystoiminnan moniosaajana.

Tanssin elämäntyö -palkinnon luovuttaa viime vuonna elämäntyö-palkinnolla palkittu Eija Majoinen.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi