Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Ikitien perjantain esityksessä loukkaantuneen näyttelijän voinnista ei vielä tarkempaa tietoa

Ikitien seuraavat näytökset ovat torstaina ja perjantaina. Kuva: Lauri Rotko

Lahden kaupunginteatterin johtaja Ilkka Laasonen ei osannut vielä maanantaina sanoa, pystyykö teatteri esittämään tällä viikolla Ikitie-näytelmää.

Ikitien esitys jouduttiin keskeyttämään viime perjantaina, kun näyttelijä oli loukkaantunut esitykseen kuuluvassa ”tyynysotakohtauksessa”. Keskeytyksestä ilmoitettiin katsojille, kun näytelmää oli esitetty noin tunti.

– Ehkä tiistaina iltapäivällä tai keskiviikkona aamusta ollaan tämän asian suhteen viisaampia, arveli maanantaina puhelimella tavoitettu Laasonen.

Näyttelijä loukkasi selkänsä tehtyään kohtauksen koreografiaan kuuluvan voimakkaan kiertoliikkeen. Teatterille hälytettiin ambulanssi ja ensihoitoryhmä. Laasonen sai asiasta soiton kotiinsa ja kävi itsekin paikalla.

– Vaikka kyse ei ilmeisesti ole pitkäaikaisesta tai kovin vakavasta vammasta, tilanne oli kuitenkin sellainen, että kukaan meistä ei uskaltanut lähteä häntä omalla autolla viemään päivystykseen, Laasonen selittää.

Lue myös: Lahtelainen arkkitehtitoimisto sai toimeksiannon tavallisesta poikkeavasta kohteesta
 

Ikitien seuraavat esitykset ovat torstaina ja perjantaina. Laasosen mukaan toistaiseksi lähdetään siitä, että esitykset pystytään hoitamaan suunnitellusti.

Jos tapauksesta koituu sairausloma, se vaikuttaa helposti teatterin muuhunkin ohjelmistoon, sillä loukkaantunut näyttelijä on mukana myös Sound of Music -musikaalissa ja Puhallus-komediassa.

– Lauantain Sound of Musicissa Rolfin rooliin tuli jo varahenkilö. Ikitiehen tuuraaja pitäisi kuitenkin löytää talon ulkopuolelta. Siinä on kova homma, sillä se ohjaus on niin monimutkainen kudelma, että sitä pitäisi ehtiä vähän harjoitellakin, Laasonen kuvaa.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi