Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Sinfonia Lahti soittaa keväällä myös kamarikonsertteja

Alttoviulisti Riikka Lounamaa soittaa sunnuntain konsertin kokoonpanossa. Kuva: Marco Borggreve

Sinfonia Lahden muusikot esittävät kevätkaudella kamarimusiikkia neljän konsertin verran. Kaksi konserteista – 10. helmikuuta ja 10. maaliskuuta – kuullaan noin tunnin mittaisina sunnuntaimatineoina Felix Krohn -salissa kello 14.

Helmikuun konsertin ohjelmassa on Mozartin jousikvintetto nro 2 ja Brahmsin jousisekstetto nro 2. Konsertti päättää orkesterin pienryhmäviikon, jonka aikana orkesterin eri pienkokoonpanot ovat kiertäneet esiintymässä lahtelaisissa kouluissa ja päiväkodeissa.

Maaliskuun konsertissa ohjelmassa on Mozartin huilukvartetto nro 4, Prokofjevin sonaatti kahdelle viululle ja Sinfonia Lahden muusikon, Harri Ahmaksen säveltämä Mosaic Music for Woodwind Quintet. Teos on sävelletty puhallinkvintetille ja myös säveltäjä on itse mukana esiintymässä.

Huhtikuun 10. päivänä kuullaan tammikuisen kamarikonsertin tapaan sinfoniakonsertin Encore kamarikonserttina Sibeliustalossa. Konsertti alkaa noin 10 minuuttia sinfoniakonsertin jälkeen ja sinne on vapaa pääsy. Tunnelmalliset, noin 30–45 minuutin mittaiset konsertit ovat olleet Sinfonia Lahden mukaan suurmenestys.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi