Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Anne
Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Kommentti: Myönnettävä se on – olen rajoittunut lukija

Miten rajoittunut sitä lukijana onkaan! Valitsin lukudiplomin aloitusteokseksi tammikuun alussa Roxane Gayn Bad feministin, joka on edelleen hiukan kesken.

Syynä ei ole se, etteikö Gayn kirja jaksaisi kiinnostaa – päinvastoin. Kirja on kesken, koska olen välissä palannut vanhoihin piintyneisiin tapoihini ja päätynyt lukemaan niitä kirjoja, joita aina muutenkin valitsen luettavakseni: ulkomaista kaunokirjallisuutta ja dekkareita. Luettavana on kaksi lukudiplomiin kuulumatonta tiiliskiveä: Jonathan Franzenin Vapaus ja Stefan Ahnhemin Miinus kahdeksantoista astetta.

Bad feminist on puolestaan ollut oikein helppolukuinen ja kiinnostava teos. Siinä ei viljellä vaikeita akateemisia teorioita, ja kirjassa käsiteltävät esimerkitkin on pääosin poimittu meilläkin tunnetusta amerikkalaisesta populaarikulttuurista, kuten televisiosarjoista.

Lukudiplomi on oikein tervetullut juttu tällaiselle tapojensa orjalle. Tuleepa luettua muutakin, ja toivottavasti – todella toivottavasti – lukumaku laajenee samalla.

Kun saan Bad feministin viimeiset sivut luettua, tartun toiseen kaihtamaani genreen: scifiin ja fantasiaan. Kiitos suosituksesta kirjastonhoitaja Saimi Kallio: luettavaksi valitsen Hugh Howeyn Siilon.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi