Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Nastolan kunnantaloon tulee ensi kesänä näyttely – mukana on muun muassa sarjakuvia

Näyttelytiimi tutustumassa kunnantalon tiloihin. Vasemmalla Taru-Maaria Kuparinen-Säilä, Kirsti Tonttila, Veikko Halmetoja, Pirkko Pohjoisaho-Aarti ja Liisa Helanto.

Nastola-seura järjestää ensi kesänä näyttelyn Nastolan käytöstä poistuvassa kunnantalossa. Paikka on näyttelykäytössä uusi, sillä aiemmin Nastola-seura on järjestänyt kesänäyttelyitä Taidekeskus Taarastissa.

Tyhjä kunnantalo tarjoaa jännittävän ja inspiroivan ympäristön taiteen tekemiselle. Virastoarkkitehtuuri muuttuu tiedotteen mukaan erilaisiksi taidepoluiksi, joissa itse rakennus ja sen alkuperäinen käyttötarkoitus ovat osa taidekokemusta. Tavoitteena on luoda seudullisesti ja valtakunnallisesti kiinnostava näyttely.

Kuvakirja – The Picture Book -näyttelyn kokoaa maineikas kuraattori, galleristi ja kriitikko Veikko Halmetoja, joka on aiemmin koonnut muun muassa Mäntän Kuvataideviikkoja ja osaa Suomen juhlavuoden 2017 päänäyttelyistä.

Halmetoja on kutsunut näyttelyyn 20 taiteilijaa, muun muassa kansainvälistä uraa tekevän palkitun valokuvataiteilijan Elina Brotheruksen. Muut Kuvakirja-näyttelyn taiteilijat ovat: Emma Ainala, Pira Cousin, EGS ja Sami Funke, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Vappu Rossi, Pasi Soukkala, Anna Pekkala, Aleksiina Salmi, Kirsimaria E. Törönen ja Meri Westlin.

Osa näyttelyä on Väristyksiä-sarjakuvafestari, jossa sarjakuvataiteilijat esittelevät töitään 15.–16. kesäkuuta. Festivaali alkaa Litku Klemetin ulkoilmakonsertilla 13.6. Sarjakuvafestarin suojelijana on nastolalaislähtöinen Fingerpori-sarjan tekijä Pertti Jarla.

Näyttely ja festivaali toteutetaan Nastola-seuran vapaaehtoisvoimin. Näyttely tarjoaa lisäksi kesätyöpaikkoja nuorille, jotka koulutetaan näyttelyvalvojiksi ja -oppaiksi.

Kuvakirja-näyttely on avoinna 12.6.–18.8.

Lue myös: ESS:n "päivystävä esteetikko" jyrähtää: jättäkää evakkopatsas pystyttämättä
 
Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi