Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Maineikas Bukowskis huutokauppaa padasjokelaisen muotoilijan erikoisia valaisimia

Steve-pöytävalaisin on tehty vuonna 2017.
Flower Only -lattiavalaisin on tehty muun muassa lasikuidusta ja metalliputkesta. Valaisimen korkeus on 202 cm.

Padasjokelaisen muotoilijan Teemu Salosen valaisimia huutokaupataan maineikkaalla Bukowskilla. Valaisimia on myynnissä 22 ja ne ovat kaikki uniikkeja.

Bukowskis ilmoittaa olevansa johtava pohjoismainen huutokauppatalo, joka on tunnettu muun muassa korkeatasoisen taiteen ja designin myyjänä. Salonen kertoo, että yritys otti viime syksynä yhden hänen uniikeista valaisimistaan myyntiin kokeilumielessä. Valaisin herätti niin paljon huomiota, että Saloselta pyydettiin myyntiin lisää uniikkeja valaisimia.

– Viime syksynä myydystä valaisimesta oli hirveästi huutajia. Lopulta se myytiin niin sanotusti oikealla hinnalla eli noin 1500 eurolla. Olin tyytyväinen jo siinä vaiheessa, kun siitä oli tarjottu satoja euroja vähemmän, Salonen muistelee netissä käytyä huutokauppaa.

Bukowskis järjestää Salosen valaisimista oman teemahuutokaupan nimeltä Contemporary Design by Teemu Salonen.

Nyt huutokaupattavien valaisinten pohjahinnat vaihtelevat Salosen mukaan muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon.

Herättävät voimakkaita tunteita

Salonen on tehnyt uniikkeja valaisimia jo pitkään. Huutokaupassa olevista valaisimista vanhimmat ovat vuodelta 2013.

Myynnissä olevien valaisinten materiaaliluettelo kertoo, että ihan tavanomaisista valaisimista ei ole kyse. Viime syksynä myyty valaisin oli tehty keramiikasta, mutta nyt myynnissä olevien valaisinten tekemiseen on käytetty keramiikan lisäksi muun muassa alumiinivalua, tiskiharjaa, kiuaskiveä, lasikuitua ja muovikasseja.

Teemu Salonen asuu ja työskentelee Padasjoella. Hänet muistetaan myös korkeatasoisten Ars Auttoinen -näyttelyiden järjestäjänä. Kuva: Sami Kuusivirta

Salonen tietää, että tavanomaisesta poikkeavat valaisimet herättävät ihmisissä voimakkaita tunteita.

– Viime syksynä olin Habitaressa ja kuulin siellä valaisimista kaikenlaisia kommentteja. Toinen saattoi kirota sitä, miten rumia ne olivat ja heti perään tuli toinen, joka ihasteli ääneen sitä, näkeekö hän oikein ja voiko tällaisia olla.

Salosen valaisinten huutokauppa alkoi Bukowskin nettisivuilla tänään keskiviikkona ja se päättyy 26. tammikuuta. Valaisimia voi käydä katsomassa myös näyttelyssä Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi