Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Musiikkiteatteri NYT kiittelee Lahden kaupunginteatteria: "Ilman sitä meillä ei olisi ollut mahdollisuutta toimia tällä tavalla"

Musiikkiteatteri NYTn jäsenet Panu Kangas ja Anni Kajos Radio Voimalla tammikuussa 2019. Kuva: Minni Salminen

Suomalainen nuorten ammattinäyttelijöiden muodostama teatteriryhmä Musiikkiteatteri NYT esiintyy tänään tiistaina Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Neliosainen Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi käynnistyy esittelemällä suomalaista musiikkiteatteria viime vuosituhannelta yhdessä asiantuntijavieras Susanna Haaviston kanssa.

Nuorilla musiikkiteatterilaisilla on vahva kytkös Lahteen.

- Olemme kaikki Lahden ammattikorkeakoulun edesmenneeltä musiikkiteatterilinjalta – on sääli, että se on loppu. Sieltä me olemme valmistuneet ja tahdomme nyt levittää osaamista eteenpäin.

Musiikkiteatteri NYT:n jäsenet Anni Kajos ja Panu Kangas kiittävät Lahden Kaupunginteatteria tuesta haastattelussaan Radio Voimalla.

- Lahden kaupunginteatteri on ykkösyhteistyökumppanimme. Olemme saaneet harjoitella heidän tiloissaan. Olemme tuottaneet kaikki esityksemme ensi-iltaan Lahden kaupunginteatterilla. Olemme saaneet hyödyntää puvuston ja tarpeiston ammattitaitoa. Ilman sitä meillä ei olisi ollut mahdollisuutta toimia tällä tavalla.

Tavoite: saada nuoret teatteriin

Lahtelaisen Musiikkiteatteri NYT –ryhmän Suomalainen Musiikkiteatteri Klubi -esityksissä katse kääntyy menneeseen.

- Tutkimme suomalaisen musiikkiteatterin historiaa. Säveltäjä Eeva Kontu tahtoi lähteä kanssamme yhteistyössä kasaamaan konserttisarjaa, jossa käydään kronologisesti läpi suomalaisen musiikkiteatterin historiaa.

Suomalaisen musiikkiteatterin klubi koostuu neljästä tiistai-illan konsertista, joissa jokaiseen iltaan saapuu paikalle myös yksi vaihtuva asiantuntijavieras.

Esiintyjät Anni Kajos ja Panu Kangas toivoivat Radio Voiman haastattelussa, että lahtelaiset helsinkiläiseen Musiikkiteatteri Kapsäkkiin esitystä katsomaan tulevaan vieraat pukeutuisivat siniseen.

- Lahtelaiset teemavärinä sinistä päälle!

Lue myös: "Laittakaa 16.6. kalenteriin" – Lahden Uusi Kesäteatteri osoittaa elonmerkkejä pitkän hiljaisuuden jälkeen
 

Esiintyjät kuvailivat Radio Voimalla toimintaansa poikkeukselliseksi.

- On ainutaatuista Suomen tasolla olla tämmöinen ryhmä nuoria, jotka tekevät markkinoinnin, promokuvaukset, käsikirjoittamisen, säveltämisen, sovittamisen, esittämisen, koreaografiat, tuotannon ja järjestämisen - kaiken itse.

Panu Kangas kuvaili ryhmän tavoitteeksi saada nuoret teatteriin.
- Meillä on intohimo kehittää uutta, suomalaista musiikkiteatteri-identiteettiä. Teemme teatteria nuorelle kohderyhmälle.

Kuuntele podcastit haastattelusta täältä, täältä ja täältä

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi