Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

"Laittakaa 16.6. kalenteriin" – Lahden Uusi Kesäteatteri osoittaa elonmerkkejä pitkän hiljaisuuden jälkeen

Tuottaja Juha Pihanen ei suostu vielä paljastamaan, mitä Laukes suunnittelee ensi kesälle. Kuva: Katja Luoma

Lahden Uusi Kesäteatteri eli Laukes katkaisi perjantaina pitkän mediahiljaisuuden postaamalla Facebook-sivuilleen mystisen vihjauksen ensi kesää koskien.

"Laittakaapa rakkaat ystävät alustavasti kalenteriin sunnuntai 16.6.2019 ja paikka Kariranta. Silloin tapahtuu jänniä asioita", Laukes viestittää sosiaalisessa mediassa.

Puhelimella tavoitettu Laukesin tuottaja Juha Pihanen on tapahtuman tarkempien tietojen suhteen vielä harvasanainen. Hän kuitenkin vahvistaa, että Karirantaan ei ole tarkoitus tehdä varsinaista kesäteatterinäytelmää.

– Lupaan, että kerromme asiasta tarkemmin helmikuun puoliväliin mennessä, Pihanen sanoo.

Laukesia ei ole kuopattu

Laukes on esittänyt kesäteatteria Lahdessa viimeksi vuonna 2017. Tuolloin esiintymispaikkana toimi Lahden Katu-klubi, joka on sittemmin lopettanut toimintansa. Sitä ennen Laukesin esitykset olivat Hollolan puolella Messilässä.

Laukesin näyttelijät ovat vuoden 2017 jälkeen työllistyneet kuka minnekin. Suuri osa jäsenistöstä on nykyisin mukana kulttuuriosuuskunta Kellopelissä, joka tekee keväällä kaksi musiikkiteatterituotantoa Lahden kaupunginteatteriin.

Pihasen mukaan Laukesia ei ole kuitenkaan vielä täysin kuopattu. Lähiaikoina on tarkoitus tehdä selvitystyötä sen suhteen, halutaanko Lahteen ylipäänsä ammattimaista kesäteatteria.

Pihanen ottaa verrokkina esiin Hämeenlinnan tilanteen. Pihasen mukaan Hämeenlinnan yrittäjät "pakottivat" kaupungin ottamaan asiassa aloitteen sen jälkeen, kun edellinen yrittäjä oli tehnyt konkurssin. Viime kesänä Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri houkutteli jo yli 20 000 katsojaa.

Pihanen uskoo, että Lahdessa olisi hyvinkin edellytyksiä samanlaisiin katsojalukuihin.

– Luotan tässä suhteessa uuteen kaupunginjohtajaan. Sanon sen minkä olen sanonut aiemminkin, että jos olisimme urheiluseura, meillä olisi jo halli ja kunnon puitteet toiminnalle, Pihanen arvelee.

Lue myös: Ella Jäppisen piti tehdä päärooli lahtelaisessa kesäteatterissa, mutta aivoinfarkti muutti kaiken – paluuesitys kysyy, mitä normaali tarkoittaa
 
Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi