Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Ilkka
Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi

Kommentti: Cheek vei Aukusti-yleisöäänestyksen selvästi

Aukusti-yleisöäänestys osoitti, että Cheekin faniyhteisö on yhä voimissaan, vaikka artisti lopettikin uransa kesällä. Kuva: Sami Kuusivirta

Aukusti-yleisöäänestyksen voittajasta ei kehkeytynyt tänä vuonna samankaltaista jännitysnäytelmää kuin viime vuonna, jolloin ratkaisu kahden eniten ääniä saaneen välillä venyi aivan kalkkiviivoille.

Cheekin Valot sammuu -konsertit nykäisivät muihin ehdokkaisiin heti äänestyksen alettua sellaisen kaulan, että jaossa oli sen jälkeen käytännössä vain kakkospaikka. Lahtelaislähtöisen muusikon faniyhteisöt ovat selvästi yhä voimissaan, vaikka Cheek onkin jo vetäytynyt konserttilavoilta.

Joulun välipäivinä nettiäänestyksessä alkoi kuitenkin tapahtua kummia. Statistiikka paljastaa, että yksi muista ehdokkaista alkoi saada jopa satoja ääniä tunnissa. Ääniä ropisi tiheästi myös yön pikkutunneilla, mikä herätti viimeistään epäilykset siitä, että jollakulla näppärällä koodinmurtajalla tai trollipeikolla on ollut joulunpyhinä paremman tekemisen puutetta.

Koska arvelimme joutuneemme digitaalisen hyökkäyksen kohteeksi, lopullisesta äänestystuloksesta päätettiin siivota pois tapaninpäivän jälkeen tulleet nettiäänet. Tekstiviestiäänestyksessä vastaavaa vilunkipeliä ei havaittu, joten äänet on siltä osin laskettu mukaan vuoden loppuun saakka.

Varsinaisesta Aukusti-voittajasta taitettiin tänä vuonna kiivaasti peistä tuomariston kesken. Mukana oli jälleen kerran ehdokasviisikko, joista jokaisella oli aidosti edellytykset voittaa. Ratkaisu syntyi lopulta vasta äänestyksen jälkeen.

Lemmenladun voiton myötä Aukusti-veistos palaa Lahteen muutaman vuoden maakuntamatkailun jälkeen. Palkituksi tulivat nyt ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa päijäthämäläiset elokuvantekijät.

Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen väki arveli asettavansa Aukusti-veistoksen tavalla tai toisella nähtäville elokuvateatteri Kino Iiriksen tiloihin. Toivottavasti se kannustaa etsimään historian kätköistä jatkossakin tarinoita, jotka vahvistavat käsitystä paikallisesta identiteetistä.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi