Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden Gospelkuoro pääsee loistamaan kaupunginteatterin Nunnissa ja konnissa

Teatterinjohtaja Ilkka Laasonen otti menestysmusikaalin ensi syksyn ohjelmaan, koska kaupungista löytyy tarinaan paremmin kuin hyvin sopiva kuoro.

Lahden Gospelkuoro on tunnettu näyttävistä joulukonserteistaan. Kuva: Johannes Wilenius 358 44 924406

Lahden kaupunginteatterin ensi syksyn musikaali on Nunnia ja konnia. Alan Menkenin säveltämä musiikkinäytelmä perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1992.

Lahden kaupunginteatterin version ohjaa teatterinjohtaja Ilkka Laasonen. Laasonen kertoo etsineensä ohjelmistoon ”hieman repäisevämpää juttua” parhaillaan nähtävän Sound of Musicin jälkeen.

Laasosen mukaan valintaan vaikutti olennaisesti myös se, että nunnaluostariin sijoittuva tarina pystytään toteuttamaan osin paikallisin voimin.

– Siihen tulee avustamaan laulajia Lahden Gospelkuorosta. Sieltä löytyy juuri oikeanlaista meininkiä näytelmän tunnelmaan, Laasonen uskoo.

Jatkoa musikaalien "nunnalinjalle"

Lahden gospelkuorolaisia tullaan näkemään näyttämöllä yhteensä tusinan verran kahdessa eri miehityksessä.

Pääroolin musikaalikomedian Deloriksena tulkitsee helsinkiläinen Ushma Karnani. Karnani (s. 1981) nousi pinnalle Gimmel-yhtyeestä vuonna 2002. Trion hajottua hän aloitti opiskelun Teatterikorkeakoulusta, josta valmistui 2009. Viime vuosina hän on näytellyt esimerkiksi Suomen Komediateatterissa ja The Office -sarjan suomalaisversiossa.

Nunnia ja konnia on alkuperäiseltä nimeltään Sister Act. Tarina kertoo yökerhoissa laulavasta Deloriksesta, joka joutuu vahingossa murhan todistajaksi ja saa suojapaikan luostarista. Suorapuheinen nainen järjestää nopeasti luostarin hissukkamaisen kuoron uuteen uskoon. Elokuvaversiossa roolin teki Whoopi Goldberg.

Komedian musikaaliversio sai Suomen kantaesityksensä Samppalinnan kesäteatterissa Turussa vuonna 2016. Näytelmää on sen jälkeen esittänyt esimerkiksi Varkauden teatteri. Laasonen ei ole aiempia näyttämöversioita nähnyt.

– En tykkää käydä katsomassa muita versioita etukäteen, mutta käsittääkseni se menestyi ainakin Samppalinnassa hyvin. Me laitetaan se sijoittumaan vuoteen 1978, joka oli diskomusiikin kultakautta. Lisäksi siinä kuullaan paljon soulia ja gospelia tietysti, Laasonen paljastaa.

Sound of Music -musikaalin kanssa Nunnilla ja konnilla on yhteistä se, että jälleen on kyse nunnasta, joka tulee hämmentämään suljetun yhteisön ryhmädynamiikkaa. Laasonen sanoo olevansa tietoinen asiasta eikä pelkää ohjelmiston ”nunnifioitumista”.

– Tämä on kuitenkin täysin erilainen juttu. Nunnia ja konnia on sydäntä lämmittävä ja hauska stoori, jossa vapaaseen elämään tottunut nainen törmää yhteisön normeihin, Laasonen analysoi.

Ushma Karnani vierailee musikaalin pääroolissa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tammikuun ensi-iltoja myyty hyvin

Kaupunginteatterin kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta on Veikko Nuutisen Pasi Was Here -näytelmä, joka sai vuoden parhaan näytelmätekstin palkinnon vuosi sitten. Kasarinostalgiaa ja elämän suuria kysymyksiä yhdistelevä komedia sai kantaesityksensä Kom-teatterissa vuonna 2016.

Tammikuun toinen ensi-ilta on Antti Tuurin Ikitie-kirjan kantaesitys.

– Mielenkiinnolla odotamme molempia. Niiden myynti lähti liikkeelle jo syksyllä. Ikitie on herättänyt kiinnostusta laajemminkin, Laasonen kertoo.

Teatterilla on takanaan vahva vuosi. Katsojaluku kasvoi kolmella prosentilla ja oli lähes 84 000.

– Viime vuosi meni tosi hyvin, mistä pitää tietysti olla iloinen, Laasonen summaa.

Nunnia ja konnia saa ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterissa 4. syyskuuta. Lipunmyynti alkaa maaliskuussa.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi