Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Konserttiarvio: Rocking Lahti oli ikämiesten näytönpaikka - Dee Snider oli elämänsä kunnossa

Dee Snider Kuva: Stephanie Cabral

Rockin Lahti
Dee Snider, Peer Günt, Pelle Miljoona oy
Lahti Halli 8.12.

Lauantai-iltana Lahti Halli täyttyi rockin historiasta: artisteiksi oltiin kiinnitetty Peer Günt, Pelle Miljoona oy ja Twisted Sister -yhtyeen legendaarinen keulakuva Dee Snider. Etukäteen monia saattoi jännittää artistien puolesta, sillä kaikkien suurimmat hitit ja menestyksen vuodet ajoittuvat 1980-luvulle.

Dee Snider on jo 63-vuotias, Andy McCoyn kulloisenkin keikkakunnon arvuuttelu puolestaan on jo eräänlainen kansanperinne. Näistä syistä moni katsoja saattoi illan aikana yllättyä – onneksi positiivisesti.

Peer Günt on aina ollut omissa piireissään varsin arvostettu, mutta syystä tai toisesta yhtye ei ole viime vuosina saanut ansaitsemaansa mediahuomiota. Tämä on sääli, sillä etenkin uudempien sukupolvien toivoisi muistavan tämän räväkän ja tiukasti rokkaavan trion, jonka musiikki on kuin puuttuva linkki Hurriganesin ja Motörheadin välillä.

Kokoonpanossa on ollutvuosien varrella monta muutosta, ja ainoa alkuperäisjäsen on laulajakitaristi Timo Nikki. Vuodet ovat tuoneet hänen ääneensä lisää juuri sellaista karheutta, jota tällainen bluespohjainen jytärock tarvitseekin.

Nykyinen rumpali Sakke Koivula ei jäänyt yhtään jälkeen yhtyeen tunnetuimmasta lyömäsoittajasta, Twist Twist Erkinharjusta. Volyymi nostettiin kattoon heti kättelyssä, ja esimerkiksi hittibiisi Bad Boys Are Here soi hyvin uljaasti ollen koko illan hienoimpia hetkiä.

Tunnelma ennen Pelle Miljoona oy:n keikkaa oli odottava, sillä kyseessä on se kaikista legendaarisin kokoonpano: Pellen ja Andyn lisäksi Sami Yaffa, Ari Taskinen ja Tumppi Varonen. Tämä porukka levytti Moottoritie on kuuma -menestysalbumin kesällä 1980, ja jo syksyyn mennessä yhtye oli hajonnut McCoyn ja Yaffan lähdettyä Hanoi Rocksiin.

Eletty elämä näkyy ja kuuluu monella eri tavalla: Andyn kävely on horjuvaa ja puhe ehkä epäselvää, mutta soitto persoonallista ja kekseliästä. Pellellä oli hetkittäin hankalaa niin mikrofonin kuin rumpujenkin takana, mutta punk-asennetta riittää siitä huolimatta. Varosen lauluääni puolestaan kuulostaa hämmentävän samalta kuin ennenkin.

Yhtyeen parhaimmat kappaleet ovat edelleen lajinsa parhaita, ja hetki tuntui merkitsevän paljon niin yleisössä kuin lavallakin.

Myös Dee Snider onnistui yllättämään: suurin osa kappaleista oli uudelta For the Love of Metal -albumilta, joka on kerännyt jopa yllättävän paljon positiivista huomiota alan medioissa. Sen sisältämät laulut eivät ole 80-lukulaista kimallerockia vaan raakaa jyräystä Judas Priestin ja Iron Maidenin hengessä.

Snider vaikutti olevan elämänsä kunnossa ja laulavan jopa paremmin kuin kuuluisilla Twisted Sister -levytyksillään. Hän sai myös yleisön mukaansa: I Wanna Rock -kappaleen yhteislaulua kuunnellessa olisi voinut luulla olevansa isommallakin stadionilla.

Illasta jäi lopulta oikein hyvälle tuulelle: kaikki esiintyjät osoittivat, että ikääntymisen ei tarvitse tulla rokkaamisen tielle.

Petri Poutiainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi