Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Tietokirjailijapalkinnot muun muassa biologille ja bisneskirjailijalle

Tietokirjapalkintojen voittajat yhteiskuvassa. Satu Kaski (vas.), Jake Nyman, Katleena Kortesuo, Pertti Koskimies ja Seppo Hentilä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen tietokirjailijat on myöntänyt tämän vuoden Tietokirjailijapalkinnot Seppo Hentilälle, Satu Kaskelle, Katleena Kortesuolle, Pertti Koskimiehelle ja Jake Nymanille. 8 000 euron suuruiset palkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessuilla tänään.

Seppo Hentilä on Helsingin yliopiston poliittisen historian emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut muun muassa kolmiosaisen teoksen Suomen työläisurheilun historiasta ja useita Saksa-aiheisia kirjoja. Palkintoraadin mukaan Hentilä antaa lukijoilleen paljon ajattelemisen aihetta.

Satu Kaskea raati kutsuu moderniksi tietokirjailijaksi, jonka kirjat sisältävät yleistajuisesti tärkeää tietoa huumoria unohtamatta. Kasken tuotannossa on urheilu- ja psykologia-aiheisia teoksia.

Katleena Kortesuota raati kehuu sujuvasanaisuudesta, lämpimästä huumorista ja organisaatioiden ajankohtaisiin tarpeisiin vastaamisesta. Kortesuo on kirjoittanut erityisesti bisneskirjoja mutta myös tarttunut aiheisiin päätoimialojensa ulkopuolelta.

Lintuaiheisten teosten konkarin ja valokuvaajan Pertti Koskimiehen teoksia palkintoraati kutsuu arvokkaiksi linnuston tutkimukselle. Lisäksi häntä kehutaan siitä, että teoksista näkyy intohimo aiheeseen: työ ei ole Koskimiehelle vain työtä vaan myös nautinnollinen harrastus ja elämäntapa.

Jake Nymania raati tituleeraa populaarimusiikin käveleväksi tietosanakirjaksi ja erinomaiseksi tiedon popularisoijaksi, jonka sanoista välittyy rakkaus musiikkiin. Nyman on kirjoittanut ja toimittanut useita musiikkiaiheisia tieto- ja hakuteoksia.

Palkinnon saajilla ansiokas ura

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietokirjallisuuden tuotannosta. Palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Tietokirjailijapalkinnot jaettiin nyt 18. kerran. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muiden muassa Panu Rajala, Anna Kortelainen, Jari Sinkkonen ja Mirkka Lappalainen.

Suomen tietokirjailijat on maan suurin kirjailijajärjestö, jonka tavoitteena edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoa tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi