Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Risto Reippaan keski-iän kriisi lässäyttää lastenleffan

Risto (Ewan McGregor) ja Nalle Puh puivat keski-iän kriisiä. Kuva: Laurie Sparham

Risto Reipas ja Nalle Puh

Tähtiä 2/5

Ewan McGregor nähdään pääosassa lastenelokuvassa, jonka laatu ei millään lailla korreloi McGregorin ilmiömäisen lahjakkuuden kanssa.

Yhtä viheliäistä on huomata, että Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuvan on ohjannut saksalaissyntyinen Marc Forster, joka on vuosien myötä ajautunut jokapaikanhöyläksi Hollywoodin liukuhihnalle.

Jotkut saattavat vielä muistaa Forsterin läpimurtotyön Monster’s Ball (2001), joka oli vaikuttava melodraama rakkaudesta ja ennakkoluuloista syvän etelän Yhdysvalloissa. Forsterin ohjaama Finding Neverland – Tarinan lähteillä (2004) vakuutti tyylikkäänä koko perheen elokuvana Peter Panin luojasta J.M. Barriesta.

Tönkköä kekkulointia

Disneyn edellinen Nalle Puh -elokuva (2011) oli perinteinen animaatio. A.A. Milnen rakastetusta satukirjasta tahkotun tuoteperhebisneksen uusin tuotos Risto Reipas ja Nalle Puh yhdistää oikeita näyttelijöitä digiefekteillä luotuihin pehmoeläimiin suosittujen Paddington-elokuvien tyyliin ja niitä avoimesti imitoiden.

McGregorin esittämä Risto Reipas potee keski-iän kriisiä 1950-luvun Lontoossa, kun vanha kamu Nalle Puh saapuu hätiin. Työnsä uuvuttama perheenisä löytää Puhin ja tämän tovereiden avulla kosketuksen lapsuutensa huolettomuuteen ja onneen.

Lapsikatsojia ajatellen tarina on – McGregorin hahmon myötä – omituisen aikuismainen ja vakavamielinen. Nalle Puhin ja kumppaneitten kekkulointi on sen verran tönkösti visualisoitua, että kaukana ollaan Milnen taianomaisesta charmista ja liikuttavuudesta.

Tyylilaji: koko perheen, K-7.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi