Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Juuri & Juuri tarjoaa muinaisia mestariteoksia kansanperinteen arkusta

Juuri & Juuri

Korpin marssi

Nordic Notes

Tähtiä 5/5

Juuri kun kuvittelee, että suomalaisen kansanmusiikin arkistoista on kaivettu esiin kaikki mielenkiintoinen, läväyttävät Emilia Lajunen ja Eero Grundström arkun jälleen levälleen. Tarjolla on runsauden sarvi.

Edellisellä levyllä Juuri & Juuri tarkasteli läntisen ja itäisen kansanmusiikkiperinteen eroja. Korpin marssi -levyllä ilmansuuntien väliin ei vedetä rajaa, vaan tyylit ja aikakaudet sulatetaan yhteen.

Tässä työssä Lajunen ja Grundström käyttävät hyvää historiantuntemustaan ja laajoja oikeuksia taiteelliseen vapauteen. Jos jotain ei löydy arkistosta, se keksitään omasta päästä. Mielikuvitus ja improvisointi ovat duon valtteja. Grundström soittaa harmoonia ja huuliharppua, jotka yhdistyvät vavahduttavalla tavalla Lajusen historialliseen avainviuluun sekä viisikieliseen viuluun.

Vaikka kumpikaan ei ole tullut tunnetuksi laulajana, eivät he pelkää käyttää omaa ääntään. Kaikenlainen heittäytyminen sopii heille siinä missä absurdit tarinat sekä musiikin junnaus, nuljahtelu ja kihnutuskin. Levy vie yhtä aikaa muinaiseen elämään ja sellaiseen maailmaan, jota ei ole vielä koskaan nähty.

Aapo Siippainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi