Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Kirottu-sarjan viides osa Nunna on katsomiskelvotonta kummittelua

Nuori sisar Irene joutuu kauhujen luostariin säikyttelyraina Nunnassa. Kuva: Martin Maguire

Nunna

1/5 tähteä

Vaikea sanoa, millä lailla kauhuelokuva voisi olla tökerömpi. Corin Hardyn ohjaama Nunna luotaa kiitettävästi pohjamutia jokaisella osa-alueella.

Juoni perustuu vanhan liiton kummitteluun, korpimetsän varjostamassa nunnaluostarissa Romaniassa. Nuori nunna hirttäytyy pirulaisen piinaamana.

Vatikaani lähettää luostariin tutkimusretkelle käheä-äänisen, sänkipartaisen papin (Demian Bichir) ja – jostain ihmeen syystä – nuoren nunnanoviisin (Taissa Farmiga).

Luostarin kupeessa majaileva maajussi (Jonas Bloquet) lähtee mukaan, soihdunkantajaksi. Kolmikko majoittuu luostariin, jonka kalmaisuus on niin satumaisen liioiteltua, ettei elokuvassa ole minkäänlaista arkirealismia vastapainona yliluonnolliselle.

Äänitehosteisiin perustuvat käänteet tapahtuvat maalaisjärjen ulottumattomissa, eikä katsojan kannata tuhlata aikaa etsimällä logiikkaa seitinohuiden hahmojen toiminnasta ja poskettomasta dialogista.

Pappia, nunnaa ja maajussia heitellään hämärästä kammiosta toiseen säikkymään tyhjästä ilmestyviä olentoja, joista yksi liittyy hämärällä tavalla papin virheeseen menneisyydessä. Jouduttuaan elävältä haudatuksi ja miltei tapetuksi pappi toteaa: ”Minusta tuntuu, että jotain pahaa täällä on tekeillä.” Välkky kaveri.

Sumuinen ja ränsistynyt hautausmaa risteineen, kelloineen ja korppeineen kielii siitä, ettei kliseitä ole jaksettu piilotella. Kyseessä on Kirottu-elokuvasarjan viides osa, mikä tarkoittaa vain sitä, että pääpahis, demoninunna Valak, on nähty aiemmin sarjan toisessa osassa.

Huvipuiston kummitusjunan kaapu-ukoista ja irvistelevistä noita-akoista muistuttava kauhukuvasto yltyy koomisen hurmokselliseksi, kun pappi saa erikoisvoimia Jeesuksen verta sisältävästä putelista.

Tyylilaji: Kauhu. K-16.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi