Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Mile 22 alkaa hyvin, mutta lässähtää latteuksiin

Mark Wahlberg on James Silva, kaiken kestävä sankariagentti. Kuva: Murray Close

Mile 22

Tähtiä 2/5

Kuten me tiedämme, agenttien maailmassa on monenlaista tuntematonta tyyppiä ja porukkaa hillumassa sekä laittamassa asioita niin sanotusti järjestykseen. Niin myös CIA:ssa, jossa häärää salaperäinen Overwatch-niminen sakki, joka ikävä kyllä yhdessä operaatiossaan lahtaa liian arvovaltaisen nilkin.

Toiminnallisessa elokuvassa siirrytään Yhdysvalloista Indonesiaan (todellisuudessa Kolumbiaan), jossa sitten sattuu, tapahtuu ja osuu. Mukaan saadaan venäläisetkin, joiden tiedustelukoneen nousu Moskovaksi väitetystä paikasta naurattaa ainakin maisemiensa osalta. Kaiken ytimessä on toki kadonnut lasti cesiumia, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta.

Tarina on iänikuinen salaisten asiamiesten loputon seikkailu. On takaumia ja jälkipyykkiä selittäviä osuuksia, on takaa-ajoa, tappelua ja inhorealistista väkivaltaa. Kaikkea sitä, millä pääsee pakoon normiarkea ja ihan ikiomaa turvallista elämäänsä. Eskapismia kaikki tyynni ja täydellistä tajunnan tyhjäämistä.

Hukattuja mahdollisuuksia

Kokonaisuus on hämmentävällä tavalla sekasotkuinen. Elokuva alkaa napakasti ja oivan jännitteisesti, mutta sitten sukelletaan syvälle latteuksiin. Kuvallisen kerronnan levottomuus ja kevyet henkilöhahmot eivät paljon puntarissa paina. Indonesialaisen taistelulajien mestarin Iko Uwaisin karisma hukataan pelkän pöljämäisen toiminnan alle.

Elokuva on kirjoitettu pääjehun James Silvan roolissa kouhottavalle Mark Wahlbergille, jonka ei paljon tarvitse uransa aiemmista tappajarooleista muuntautua. Miehen pinnan alla muhivat erikoiset kyvyt ja mielenterveydelliset ongelmat tuovat hieman sävyjä Wahlbergin ilmeettömään ilmaisuun.

Mile 22:n harvoja piristyksiä ovat kuvakerronnalliset mokat sekä lopussa paljastuva jonkinasteinen juoniyllätys. Mutta siitä sitten enemmän elokuvan jatko-osassa, joka tullee parin vuoden päästä.

Tyylilaji: toiminta, K-16.

Jussi Virratvuori
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi