Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden Torvi oli Suomen kuudenneksi suosituin keikkapaikka viime vuonna

Jukka Nousiainen esiintyi Torven 50-vuotisjuhlilla syyskuussa 2016. Kuva: Antti Sepponen

Lahtelainen ravintola Torvi sijoittuu kuudenneksi viime vuoden keikkapaikkatilastossa. Torvessa soitettiin Teoston tilastoinnin mukaan viime vuonna 392 konserttia.

Suomen vilkkainta tarjonta oli M/S Finlandia -laivalla, jossa järjestettiin 496 musiikkikeikkaa. Perinteikäs helsinkiläinen rock-klubi Tavastia oli tilastossa kakkossijalla 493 kolmella keikallaan.

Teoston Keikkakartta-sovellus paljastaa, että Päijät-Häme on keikka-aktiivisuudellaan keskikastin maakunta. Päijät-Hämeessä kuultiin 2 201 keikkaa vuodessa, millä sijoitutaan kymmenennelle sijalle 19 maakunnan joukossa. Tuhatta asukasta kohti laskettuna keikkoja Päijät-Hämeessä oli 10,9 kappaletta vuodessa.

Asukasmäärään suhteutettuna vilkkain musiikkimaakunta oli Lappi, jossa oli tuhatta asukasta kohti 17,8 keikkaa. Sijoitusta selittää pieni asukasmäärä ja hiihtokeskusten suuri elävän musiikin tarjonta. Absoluuttisesti eniten keikkoja järjestettiin kuitenkin Uudellamaalla, 19 670 kappaletta.

Teosto kerää tietoa elävän musiikin esitystapahtumista sekä tapahtumajärjestäjiltä että artisteilta ja bändeiltä, jotka tekevät keikoistaan esitysilmoituksia. Tilastointi aloitettiin vuonna 2009.

Tilastotietoja käytetään esityskorvausten jyvittämiseen musiikin tekijöille eli säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi