Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Anna Puu uusiutui ja teki parhaan levynsä

Anna Puu luo tyylikkäästi nahkansa uudella levyllä: artisti siirtyy folkahtavasta iskelmäpopista luontevasti konemusiikkiin. Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois

Anna Puu

Nälkäinen sydän

4 / 5 tähteä

Anna Puu luo taitavasti nahkansa Nälkäinen sydän -levyllään, jonka uskaltaa nimetä reilun kymmenen kuuntelukerran perusteella hänen hienoimmaksi albumikseen.

Nälkäinen sydän on maailmanluokan poppia, joka kuulostaa kuitenkin hyvinkin suomalaiselta.

Folkahtavasta iskelmäpopista on siirrytty luontevasti konemusiikin maailmaan, joka kuulostaa jopa hämmentävän raikkaalta, olematta silti liikaa kiinni tämän hetken trendisoundeissa, jotka vanhentuisivat auttamatta hyvinkin pian.

Periaatteessa uutuuslevyn biisit ovat sitä aivan samaa tavaraa, jota Puu on julkaissut jo usean levyn verran. Kappaleiden säveltäjäkrediiteistä löytyy tuttuja nimiä – Lasse Kurki, Jukka Immonen, Teemu Brunila ja Egotripin Knipi Stierncreutz, kaikki taitavia biisintekijöitä, joiden kanssa Puu on tehnyt yhteistyötä aiemminkin.

Edeltävien levyjen kappaleiden yläpuolelle uudet laulut nousevat rohkeiden sovitusten avulla, joissa elektroninen äänimaailma on rehellisesti pääosassa.

Kerännee uusia faneja

Puu on nyt toista kertaa sanoittanut levynsä kaikki laulut itse ja osallistunut myös Valoton-päätösraitaa lukuun ottamatta jokaisen biisin säveltämiseen. Muusikko onnistuu uusiutumaan luontevan kuuloisesti, ja on melkoinen ihme jos hän ei tällä tuotoksellaan löydä uusia faneja myös nuorempien kuulijoiden keskuudesta. Suoratoistopalveluiden kuuntelukertojen perusteella näin on käynyt jo ainakin kahden kappaleen kohdalla, sillä pelkästään Spotifyssa nimikkobiisi on kuunneltu 1,4 miljoonaa kertaa ja Me ollaan runo on kerännyt jo melkein 2,5 miljoona striimiä.

Jo edellisellä Rakkaudella, Anna Puu -albumilla oli mukana tanssirytmejä, mutta aivan liian varovaisesti vain mausteeksi ripoteltuna. Nyt elektropopin kone-efekteillä leikittely saa musiikin soundaamaan relevantilta ja tempaa väkisinkin mukaansa.

Laulujen sanoituksissa liikutaan edelleen pitkälti rakkaus-teeman ympärillä, ja vaikka kadotetun lemmen perään haikaillaan jälleen kerran, niin aihe ei kuulosta enää vaivaannuttavalta kipuilulta. Ihmissuhteissa voi olla ongelmia, mutta levyn energisen positiivisen äänimaailman ansiosta ankeus on poissa.

Maailmanluokan poppia

Nälkäinen sydän on maailmanluokan poppia, joka kuulostaa kuitenkin hyvinkin suomalaiselta, mutta ilman perinteistä mollijollotusta. Levyn kymmenestä kappaleesta melkein jokainen on potentiaalinen hittibiisi, joissa uusiutumisesta huolimatta kuuluu kaikuja iskelmästä, haudattuna ainakin Puun omalla asteikolla kokeellisten soundien alle.

Tyylinvaihdos on tietysti täysin laskelmoitu veto, mutta siitä huolimatta Nälkäinen sydän ei apinoi suoraan ketään saman genren taituria tai megamenestyjää. Totta kai vaikutteita on napattu sieltä täältä, mutta lopputulos on vailla väkinäisyyttä tai yliyrittämistä.

Nälkäinen sydän on parasta mitä Puu on urallaan tehnyt ja yksi tämän vuoden suomalaisen popin yllätyksistä.

Lue myös: Lahteen uusi musiikkitapahtuma, Tiktakin hitit soivat torin teltassa
 
Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi