Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Keikka-arvio: "Oot sä Jare hullu jätkä" - väsymätön Cheek piti huolen, että yleisö jaksaa

Yli kahden tunnin tykityksessä oli röyhkeyden lisäksi jotain sympaattista.

Poptähti Sanni saapui myös lavalle. Kuva: Aku Isotalo

Cheek

Valot sammuu

Lahden mäkimonttu 24.8.

Laskeeko Cheek hyppyrimäkeä alas? Leijuuko hän paikalle vaijerilla kuin enkeli? Kaikki tietävät, että saamme pian kokea jotain ällistyttävää, kun lavan sekuntikello lähenee nollaa uhkaavasti kuin pommi.

Todellisuus on tietysti maltillisempaa kuin villeimmät kuvitelmat spektaakkelimestari Cheekin toiseksi viimeisestä keikasta ikinä. Ensimmäinen biisi Kuka muu muka räjähtää käyntiin massiivisella ilotulite- ja liekkimässäilyllä. Cheek laskeutuu telinehäkkyrällä lavalle ja yleisö sekoaa. Huh, ei saatana, kirjoitan muistiinpanoihini.

Pyrotekniikkaa, valosuihkua ja raketteja paukkuu lähes taukoamatta kolmen ensimmäisen biisin ajan. Kestääkö valo- ja pauketykitys koko keikan? Ei sentään. En silti ole aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Hengästyn, vaikka vain seison ja yritän pysyä pystyssä Mäkimontun alaspäin viettävässä maastossa. Profeettojen biisejä fiittaamaan tullut Elastinen sen sanoo: oot sä Jare hullu jätkä.

Yleisö on Cheekin varmoissa näpeissä koko keikan ajan. Kun Cheek käskee tehdä jotain, yleisö tekee tai tekisi varmaan muutenkin. Vaikka showssa on todella suurenmaailman meininkiä ja biiseissä loistaa ylpeys, ei Cheek ole lavalla yhtään etäinen ja epätodelliselta tuntuva supertähti. Yleisöstä kuuluu hyvä Jare, eikä hyvä Cheek. Spiikissään hän muistaa Lahtea, kuinka ilman sitä ja näitä ystäviä, eli lavalla olevia taustajoukkoja, ei tätä kaikkea olisi. Aww!

Myös keikalla olevat vierailijat, kuten Kaija Koo, Sanni, Ilta, Elastinen ja JVG, saavat häneltä ylistystä. Cheek näyttää onnelliselta. Tässä on jotain sympaattista: Lahden poika lähti Kasisalilta ja laulaa nyt 30 000-päiselle yleisölle, kuinka "sä tsiigaat voittajaa" ja "mä jätän mestat palaan".

Vastapainoa kaikelle röyhkeydelle tuovat synkemmät kappaleet. Cheek kertoo esittävänsä fanien pyynnöstä Niille joil on paha olla. Yleisö on tunteellisena mukana. Minullakin on joskus paha olla niin kuin sinulla Jare! Hellyttävältä tuntuu myös oman suojatin, 21-vuotiaan Lukas Leonin, tuominen lavalle esiintymään.

Lue myös: Kari Hotakainen ei seuraa formuloita ja päätti siksi kirjoittaa kirjan Kimi Räikkösestä
 

Pientä yleisön väsymistä on ilmassa, kun Cheek sanoo päättävänsä keikan Enkelit-biisiin. Käsien taputusta ja ajoittaista hurrausta kyllä kuuluu, muttei kukaan suoranaisesti mylvi tai huuda, ainakaan korviini asti, we want morea. Kaikki tosin tietävät, ettei spektaakkeli voi päättyä tähän. Kun Cheek saapuu lavalle uudestaan, näkyy hänessä ehkä pieni harmitus, ettei yleisö seonnutkaan hänen vuokseen. Mikrofoniin hän spiikkaa tai oikeastaan puoliksi mutisee: halusiko jengi lisää vai...

Mikään ei kuitenkaan mennyt pilalle. Cheekin energia tuntuu olevan loputon ja Timantit on ikuisia herättää yleisön taas. Kiljunta tuntuu korvissa.

Valot sammuu -konsertit päättävät Cheekin kolmiosaisen saagan. Sen jälkeen Cheekiä ei popmusiikissa kuulla enää livenä. Kaiken tarkoituksena oli jättää jälki historiaan. Sitä Valot sammuu -konsertin ritari- tai hallitsijateemakin ehkä yritti symboloida. Keikka alkoi trailerilla, jossa Cheek Game of Thrones -tyyliin miekkailee kaksoisveljensä kanssa hevosen selässä.

Kaksi ja puoli tuntia kestänyt tykitys päättyi siihen, että lavalla oli kuva miekassa roikkuvasta kruunusta. Mutta itkikö Cheek? Kun ihan viimeinen kappale Valot sammuu päättyi, Cheek käveli pois kaikkensa antaneen näköisenä ja puri alahuultaan. Liekö se itkun pidättämistä vai yritystä itkeä?

Eveliina Mäntylä
eveliina.mantyla@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi