Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Cheekin keikka sujui mallikkaasti Lahden mäkimontussa, tosin lauantaina varaudutaan paremmin anniskelualueen suosioon

Cheek esiintymässä Lahden mäkimontussa perjantaina. Kuva: Aku Isotalo

Ensimmäinen Valot Sammuu -keikka sujui mäkimontussa mallikkaasti. Tapahtuman aluetuottaja Ville Koivisto vahvistaa, että kaikki sujui erittäin hyvin. Ainoa puute löytyi tapahtuma-alueelta, jonka antimia ihmiset nauttivat odotettua enemmän.

– Huomiselle on hankittu lisää työntekijöitä anniskelualueelle, joka täyttyi heti alueen auettua, Koivisto sanoo.

Komisario Outi Pennanen Hämeen poliisista kertoo, että ensimmäinen Valot Sammuu -konsertti sujui ilman suurempia ongelmia. Myös liikenne sujui ennen keikkaa mallikkaasti.

– Joitain yksittäisiä tapauksia on ollut, joihin poliisi on joutunut puuttumaan, mutta yleisesti kaikki on sujunut erittäin hyvin.

Tapahtuman jälkeen suoritetaan laskenta, jossa selvitetään onko alueella ollut liikaa ihmisiä. Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa liian suuresta yleisömäärästä.

Hämeen poliisi suoritti perjantaina ennen keikkaa viranomaiskatselmuksen, jossa tarkastettiin muun muassa rakennelmia, kulkuväyliä ja vessojen sijoittelua.

Lue myös: Cheekin Valot Sammuu -keikka alkoi näyttävästi – katso video!
 

Poliisin ja järjestyksenvalvojien lisäksi paikalla oli sosiaalityöntekijöitä ja punaisen ristin vapaaehtoisia. Festivaalit ja keikat työllistävät sosiaalityöntekijöitä, mutta perjantain tapahtuma sujui rauhallisesti.

– Ensiapupisteellämme on käynyt vain muutamia asiakkaita rakkojen ja ampiaisenpistojen takia, kertoo Heli Laapotti Punaiselta Ristiltä.

Paikalla päivysti myös poliisien, sosiaalityöntekijöiden ja nuorisotyöntekijöiden moniammatillinen Ankkuri-tiimi, jonka tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Tapahtumissa Ankkuri auttaa esimerkiksi päihtyneitä nuoria.

Työntekijät voivat soittaa nuorten vanhemmille, jotta nämä saadaan turvallisesti kotiin. Usein tapauksista tehdään myös lastensuojeluilmoitus.

Ankkurin sosiaalityöntekijä Kirsi Kekki kertoo, että Summer Up työllisti tiimiä huomattavasti enemmän kuin Cheekin keikka.

– Asiakkaita on ollut tapahtuma-alueen sisällä ja ulkopuolella, Kekki kertoo.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi