Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Sirkusta, bändikeikkoja ja katuesiintyjiä – ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Fringe tuo kaikki taiteenlajit Lahden kulttuuritiloihin ja kaduille

Uusi nelipäiväinen festivaali jatkaa Lahden Taidelauantain perinnettä. Kuva: Katja Luoma

Lahden kaupunki ja ammattikorkeakoulu (Lamk) järjestävät nelipäiväisen kulttuuritapahtuman nimeltä Fringe elo-syyskuun vaihteessa. Festivaali kokoaa eri kulttuurimuodot, kuten teatterin, katutaiteen ja tanssin, yhden tapahtuman alle. Festivaaleja on yhteensä noin 240 ympäri maailman, ja Lahti on ensimmäinen järjestyspaikka Suomessa.

Lamkin tapahtumatuottaja Marjo Lepän mukaan festivaalin suurin voima on monipuolisuus. Tapahtumaan saapuu lähes sata esiintyjäryhmää ulkomailta ja Suomesta.

– Olemme saaneet mahtavasti kaikkea: sirkusta, bändikeikkoja, katuesiintyjiä ja taidetta. Fringen ajatus on se, että kaikki taiteenlajit ovat edustettuina.

Lue myös: Lahti Block Partyn ohjelmassa yhdistyivät urbaanit ja perinteisemmät ohjelmanumerot – katso kuvat tunnelmista!

Kulttuuritapahtuma levittäytyy myös Lahden kaduille ja kivijalkaliikkeisiin. Lisäksi käytössä ovat Lahden teatteri- ja konserttitilat. Esiintymispaikkoja on tällä hetkellä melkein 50.

– Paljon tapahtuu esimerkiksi Lanun aukiolla ja muilla keskustan aukiotiloissa. Myös ravintoloiden terasseilla on ohjelmaa, Leppä kertoo.

Tapahtuma syntyy Lahden Taidelauantain pohjalle

Festivaali pohjautuu on perinteiseen Lahden Taidelauantaihin, jota kaupunki ja ammattikorkeakoulu lähtivät laajentamaan. Lepän mukaan juuri Fringe-tapahtuma valikoitui Lahteen paitsi monipuolisuutensa myös hyvän Pohjoismaisen verkostonsa vuoksi.

– Lahden, Göteborgin, Tukholman ja Bergenin festivaalit ovat viikon välein peräkkäin. Monet kansainvälisistä artisteista esiintyvät usealla festivaalilla. Hyvä verkosto mahdollisti sen, että saimme heti ensimmäisenä järjestysvuonna lähetettyä kansainvälisiä artistikutsuja, Leppä kertoo.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Osallistutko Lahti Fringe Festivalin tapahtumiin?
Osallistutko Lahti Fringe Festivalin tapahtumiin?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi