Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Yleisö saapui Uriah Heepin keikalle kovin odotuksin, keikan järjestäjä panosti backstagen koristeluun – "Aikoinaan lyötiin kättä päälle, että he soittavat bileissäni"

Lahtelainen Crossroad-yhtye avasi Hard Rock Night -tapahtuman, jonka päätähtenä soittaa Uriah Heep. Kuva: Mirja Hussain

Rockmusiikin jättiläisiin lukeutuva brittibändi Uriah Heep konsertoi Niemen satamassa sijaitsevan Ace Cornerin ulkoareenalla lauantaina. Yhtye nähdään Hard Rock Night -tapahtuman päätähtenä. Noin kello 18.30 tapahtuma-alueella ei näkynyt vielä suurta yleisöryntäystä, mutta Ace Cornerin yrittäjä Riko Routo oli iloisella mielellä.

– Uriah Heep on todella hyvässä kunnossa. Perjantaina bändin Hangon-keikalla oli ollut noin 900 katsojaa, joten kyllä suunnilleen sama määrä kävijöitä pitäisi saada nytkin.

Raskasta rockia esittävä Uriah Heep on ollut toiminnassa jo vuodesta 1969 lähtien.

Ennen illan keikkaa Routo esitteli bändin jäsenille moottoripyörämuseotaan. Hän kertoo tuntevansa brittiläismuusikot jo vanhastaan.

– Aikoinaan lyötiin kättä päälle, että he soittavat joskus bileissäni. Nyt se tapahtuu. Tein jätkille aika hienon backstagen: vein sinne antiikkihuonekaluja ja kristallikruunun, Routo kertoo.

Lahtelainen Niko Nurminen saapui tapahtumaan lämmittelybändi Wishing Wellin innostamana. Kuva: Mirja Hussain

Katsojia myös Lahden ulkopuolelta

Helsinkiläiset Samuli Salminen, Kari Pitkänen, Alpo Salminen ja Asko Salminen ajoivat keikalle kotikaupungistaan moottoripyörillä. Ryhmälle Ace Corner oli moottoripyöräretkien kohteena tuttu jo entuudestaan. Osa seurueesta oli nähnyt illan pääesiintyjän konsertin aiemminkin, edellisen kerran Helsingin Kaisaniemessä kaksi vuotta sitten. Joukko oli vakuuttunut siitä, että yhtye on yhä vahvassa iskussa.

– Toissa kesänä Kaisaniemessä esiintyivät sekä Uriah Heep että Deep Purple. Vaikea sanoa, kumpi oli parempi, kertoo Asko Salminen.

Lahtelainen Niko Nurminen kertoi ostaneensa liput ennen Uriah Heepiä esiintyneen helsinkiläisyhtye Wishing Wellin innoittamana. Nurminen oli nähnyt yhtyeen keikalla Ace Cornerissa kaksi viikkoa aiemmin ja kuullut, että bändi konsertoi elokuussa samassa paikassa uudestaan, tällä kerralla Uriah Heepin lämmittelijänä.

– Bändi oli hyvä, joten päätin tulla katsomaan uudestaan. Onhan sitä Uriah Heepiäkin tullut kuultua ja Lady in Blackia joskus kitaralla soiteltua.

Tapahtumassa esiintyi Uriah Heepin ja ja Wishing Wellin lisäksi lahtelaiskokoonpano Crossroad.

Samuli Salminen, Kari Pitkänen, Alpo Salminen ja Asko Salminen ajoivat keikalle Helsingistä moottoripyörillä. Kuva: Mirja Hussain
Lue myös: 18-vuotias yrittäjä Jasmin Koljonen julistettiin Lahti Block Partyssa vuoden nuoreksi lahtelaiseksi
 
Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi