Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Metalliyleisö kehui Mukkulan tapahtumapuistoa: "Loistava, mielettömät maisemat" - musiikki on kuitenkin tärkeintä

Padasjokelainen Virtasen perhe käy usein yhdessä keikoilla. Elina Virtanen, 8, flossasi lauantaina Mukkulan tapahtumapuistossa, taustalla isä Marko ja äiti Heli. Kuva: Mirja Hussain

Loistava, mielettömät maisemat, toimivat järjestelyt, kaikki näyttää hyvältä – tällaisia arvioita sai Mukkulan tapahtumapuisto Lahdessa lauantaina sitä testanneelta keikkayleisöltä. Tapahtumapuistossa esiintyivät lauantaina Nightwish lämmittelijöinään Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus sekä Beast in Black. Metallimusiikin tähdet saivat sääjumalatkin puolelleen, ja Lahtea vielä päivällä piiskanneet rajut sadekuurot hellittivät illaksi.

– Tällaiselle keski-ikäiselle yleisölle kaikki on plussaa, mutta musiikki on tietenkin pääasia, sanoo tamperelainen Essi Jokinen, joka oli saapunut Nightwishia kuuntelemaan miehensä Ville Jokisen ja valkeakoskelaisten Jussi Jalosen ja Mari Heinelon kanssa.

– Kunhan vessat toimivat ja kaljaa saa, Jussi Jalonen lisää.

Seurue olisi halunnut jäädä Lahteen yöksi, mutta kaikki majapaikat oli ehditty myydä loppuun. Tässä olisi Jalosen mielestä Lahden kehittämisen paikka, yöpymispaikkoja ei ole kaupungissa tarpeeksi.

Padasjokelainen Virtasen perhe keikkakonkareita

Vaikuttaa hyvältä! on 8-vuotiaan Elina Virtasen arvio Mukkulan tapahtumapuistosta konserttipaikkana. Padasjokelainen Virtanen läiskii kortteja vanhempiensa Marko ja Heli Virtasen kanssa nurmikolla keikkojen alkua odotellen.

– Äiti fanittaa Nightwishia tosi paljon, ja iskäkin vähän, Elina Virtanen kertoo.

Lue myös: Marco Hietalalle Lahden musiikkielämä on tuttua - brasilialainen tyttöystävä koki kulttuurishokin lahtelaisgrillillä
 

– Pienempänä sinä moshasit kun kuuntelin Nightwishia. Nykyään flossaat! Heli Virtanen sanoo.

Virtaset kertovat käyvänsä paljon keikoilla koko perheen voimin. Elina Virtanen fanittaa varsinkin Haloo Helsinkiä, jonka keikoilla on matkattu ympäri Suomea.

Promoottori vakuutti, että kaikkeen on varauduttu

Vielä perjantaina promoottori ja Suomen festarikuninkaaksikin tituleerattu Timo Isomäki odotti kiireisenä mutta tyytyväisenä lauantaista keikkarupeamaa. Kokenut tapahtumajärjestäjä sai käyttöönsä Mukkulan tapahtumapuiston ja valmiit lava- ja aitarakennelmat Summer Upin jäljiltä.

– Alue on hyvä, onhan se suunniteltukin tällaiseen käyttöön. Ei se ainakaan ole huonompi kuin mikään muukaan. Olemme varautuneet kaikkeen, ja odotamme palveluiden pelaavan hyvin, Isomäki sanoi.

Hänen mukaansa lippuja oli myyty perjantaihin mennessä 12 000 kappaletta, ja alueelle mahtuu korkeintaan 15 000 ihmistä. Isomäki kertoi, että Nightwish oli lupautunut heittämään noin 120 minuutin keikan.

Ainakin alkuillan perusteella Isomäki voi mennä lauantain jälkeen nukkumaan edelleen tyytyväisenä.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi