Aiheet
Kulttuuri ja viihde

Marco Hietalalle Lahden musiikkielämä on tuttua - brasilialainen tyttöystävä koki kulttuurishokin lahtelaisgrillillä

Marco Hietala oli Radio Voiman haastattelussa päivää ennen Nightwishin Mukkulan tapahtumapuistossa järjestettävää konserttia. Arkistokuva. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kansainvälisestikin suosittu suomalaisyhtye Nightwish konsertoi lauantaina Lahdessa Mukkulan tapahtumapuistossa. Yhtyeen basisti Marco Hietala kertoo Radio Voiman haastattelussa, että Lahden musiikkielämä on hänelle tuttua esimerkiksi Raskasta joulua -kiertueelta, mutta turistina hän ei ole kaupungissa juurikaan ollut.

Hietalalle on kuitenkin jäänyt mieleen eräs lahtelaistessa grillijonossa tapahtunut edesottamus.

- Oli kulttuurishokki brasilialaiselle tyttöystävälleni, kun grillijonossa pelti kiinni ollut kaveri melkein kaatuu hänen päällensä, ja paidasta valuu lumipaakut persvakoon. Se oli kyllä koomista näyttää, Hietala muistelee.

Lue myös: Nightwishin laaja maailmankiertue on suunniteltu pienessä toimistossa Lahden Hennalassa - manageri Toni Peiju tuo yhtyeen heinäkuussa Lahteen
 

Keikkojen lisäksi Hietalaa ja Lahtea yhdistää kaupungissa asuva Nightwishin manageri Toni Peiju. Yhtyeen tällä hetkellä käynnissä oleva maailmankiertue onkin juonittu Peijun toimistossa Hennalassa.

Kesällä Nightwishin kalenteriin on mahtunut festivaalikeikkoja esimerkiksi Euroopassa. Syksyllä yhtye suuntaa kiertueelle Etelä-Amerikkaan, jonka jälkeen yhtye palaa loppuvuoteen kestävälle Euroopan kiertueelle.

Kuuntele koko haastattelu täältä.

Juttua korjattu 20.7. kello 20.12.: joissain kohdissa Hietalan sukunimeksi oli kirjoitettu Hietanen.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt