Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Osa Teatterikorkeakoulun väestä vaatii ohjaajantyön lehtorin potkujen perumista

Teatterikorkeakoulun lehtori Eero-Tapio Vuori irtisanottiin kesäkuun alkupuolella. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Joukko Teatterikorkeakoulun opettajia, tutkijoita ja tohtoriopiskelijoita vaatii ohjaajantyön lehtorin erottamisen perumista. Vaatimus esitetään 38 ihmisen allekirjoittamassa vetoomuksessa, joka on lähetetty Taideyliopiston johdolle ja dekaani Maarit Ruikalle. Allekirjoittajat kertovat asiasta tiedotteella.

Teatterikorkeakoulun lehtori Eero-Tapio Vuori irtisanottiin kesäkuun alkupuolella. Potkuista alun perin kertoneen Teatteri&Tanssi-lehden mukaan irtisanomisen syy liittyy kursseihin, joilla Vuori on auttanut opiskelijoita tutustumaan rituaaleissa käytettäviin huumaaviin aineisiin. Lehti kertoi, että irtisanomisen perusteet viittaavat opetukseen Ritualistinen teatteri ja esitystaide -kurssilla sekä ohjeisiin, joita Vuori on antanut opiskelijoille, kun he ovat matkustaneet Etelä-Amerikkaan rituaaleja tutkimaan.

Allekirjoittajat kertovat, että pitävät lehtorin erottamista hätiköitynä ja perusteettomana. He vaativat tapauksen uudelleenkäsittelyä ja Taideyliopiston Eettisen toimikunnan ja alan asiantuntijoiden osallistamista prosessiin. He vaativat myös perusteellista, avointa ja kriittistä keskustelua selkeämpien yhteisten sääntöjen muodostamiseksi.

– Tilanteeseen liittyvät kysymykset ovat valtavia ja Teatterikorkeakoululle keskeisiä: ne koskevat yhtä lailla pedagogista vastuuta, työntekijän oikeuksia ja akateemista vapautta. Meidän on yhteisönä voitava keskustella näistä asioista avoimesti ja ilman pelkoa, vetoomuksessa sanotaan tiedotteen mukaan.

Vetoomuksen mukaan irtisanomispäätöksen taustalla on yhden opiskelijan viime keväänä tekemä valitus. Allekirjoittajat pitävät irtisanomisprosessin ongelmana muun muassa sitä, että irtisanomisperusteissa mainitulla kurssilla opettanutta toista opettajaa tai kurssin muita opiskelijoita ei kutsuttu kuultavaksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi