Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Kalle Ahola tuo valoa Teneriffalta

Valo jota hengitän on Don Huonot -solistina tunnetun muusikon paras soololevy.

Kalle Ahola

Valo jota hengitän

4/5 tähteä

Kalle Aholan Valo jota hengitän on Don Huonot -solistina tunnetun muusikon paras soololevy tähän mennessä. Seitsemännen soolon laulut ovat syntyneet Teneriffalla, Aholan paetessa Suomen synkkää talvea valoon ja lämpöön.

Biisit tunnistaa Aholan sävellyksiksi viimeistään siinä vaihessa, kun hän avaa suunsa, mutta Teneriffan erilaisesta ilmapiiristä musiikkiin on tarttunut myös uutta. Levyllä on muutama melankolinen laulu, mutta mollivoittoinen suomirock loistaa poissaolollaan. Olkoot kuinka kornia tahansa, niin etsiessään itseään Ahola on löytänyt ilmaisuunsa valoa, lämpöä ja rentoutta.

Seesteisellä levyllä muusikko uskaltaa olla rehellisen iloinen ja naiivi, leikitellen lauluissaan hetkittäin vähän kuin J. Karjalainen.

Valo jota hengitän todellakin hengittää. Ei ole sataa eri raitaa päällekkäin, vaan soundimaailma on orgaaninen ja ajattoman kuuloinen, huippumuusikoista kasatun bändin soittaessa leppoisan svengaavasti yhteen. Keskenään hyvinkin erilaiset laulut karkaavat genremääreitä, mutta juuri se on kokonaisuutena toimivan levyn vahvuus.

Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi