Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Amorphis on mestari varioimaan omaa soundiaan

Amorphis on tällä kertaa parhaimmillaan itämaisten sointukulkujen biiseissään.

Amorphis

Queen of Time

Nuclear Blast

5/5 tähteä

Amorphis on uudella levyllään rohkea. Se on myös kokeileva ja oman musiikkinsa rajoja eri suuntiin venyttävä. Silti bändi operoi periaatteessa hyvin lähellä omaa mukavuusaluettaan, mutta osoittaa olevansa mestari varioimaan omaa soundiaan.

Queen of Time on Amorphis-asteikolla raskaan metallinen kokonaisuus. Bändi ammentaa yhä ennen kaikkea suomalaisuudesta, mutta mukana on edellisiä levyjä rohkeammin myös itämaisia sointikulkuja ja hypnoottisen metallisia osuuksia. Murisijana Tomi Joutsen on jopa parempi ja monipuolisempi kuin koskaan aiemmin. Bändi pääsee jopa yllättämään, niin taitavasti se on punonut kasaan tyylikkään folkahtavan levyn, jossa jokainen biisi puolustaa paikkaansa ja erottuu edukseen.

Lue myös: Lahtelainen seppämestari takoi Tuska-festivaalille 60 kynttelikköä ja valtavat hirvensarvet - musiikkifestivaalit rakentavat nyt brändiään taiteella
 

Parhaimmillaan Amorphis on tällä kertaa – jopa yllättäen – itämaisten sointukulkujen biiseissään. The Golden Elk yhdistää itämaisuuden, metallisuuden ja hittipotentiaalin kaikkein parhaiten kuulostaen koko ajan Amorphisilta ja silti uniikilta. Levyn musiikillisesti luovimmat sävellykset puolestaan härnäävät jopa ilahduttavan progressiivisesti.

Lasse Lindqvist
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi