Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden kirjailijakokous lupaa päivittää blogiaan "muutaman kerran vuodessa"

Lahden kirjailijakokous kokoontui ensimmäistä kertaa kansanopiston juhlasalissa viime kesänä. Kuva: Erik Siekkinen

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous on uusinut kotisivunsa. Uusi netti-ilme löytyy osoitteesta liwre.fi.

Seuraava kirjailijakokous järjestetään kesäkuussa 2019 Lahden kansanopistolla. Järjestyksessään 29. kokouksen tiedot päivittyvät sivustolle pikku hiljaa. Kirjailijavieraat varmistuvat keväällä 2019.

Kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa Lahden kansanopistolla kesällä 2017. Kokouksen tapahtumajohtajan Juhani Lindholmin mukaan paikka osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi niin kirjailijoiden kuin yleisönkin kannalta. Ennen kansanopistoa oli kokoonnuttu pitkään Mukkulassa ja pari kertaa Messilässä.

Kirjailijakokouksen nettisivuilla julkaistaan vastedes blogia, johon luvataan päivittää kirjoittamiseen liittyviä asioita muutaman kerran vuodessa. Sivuston ensimmäinen blogistivieras on vironvenäläinen Andrej Ivanov, joka bloggaa Euroopan pakolaiskysymyksistä ja maailman tilasta.

– Maapallo on planeettamme, kaikille pitäisi olla tilaa ja hyödykkeet pitäisi jakaa tasan kaikkien kesken, Ivanov jyrähtää.

Tapahtuman pää- ja kotimaansihteerinä jatkaa kirjailija Riikka Palander. Ulkomaansihteerinä on suomentaja ja kustantaja Laura Lahdensuu.

Kirjailijakokouksen kolme yhteisöjäsentä ovat Lahden kaupunki, Eino Leinon seura ja Päijät-Hämeen kesäyliopisto. Kokouksen päärahoittajat ovat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Lahden kaupunki.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi