Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Vääksyssä Sanna Lappalaisen tekstiilitaidetta

Tekstiilitaiteilija Sanna Lappalaisen teoksia oli alkuvuonna esillä Lahdessa Galleria Uudessa Kipinässä. Myös Vääksyssä avatussa näyttelyssä nähdään Lappalaisen kaupunkimaisemia. Kuva: Juha Peutala

Tekstiilitaiteilija Sanna Lappalaisen juhlanäyttely Viittä vaille 60 avautuu Vääksyssä 19. toukokuuta. Kesänäyttely esittelee Lappalaisen tekstiiliteoksia 1980-luvulta lähtien. Mukana on taiteilijalle itselleen rakkaita aihepiirejä kaupunkikuvista talvimaisemiin.

Mukana köröttelevät myös naivistiset, traktoriaiheiset värikkäät työt, Lappalainen kuvaa tiedotteessa.

Lappalaisen tekstiilitaide sai alkusysäyksen 36 vuotta sitten, kun hän valmisti ensimmäiset applikoidut patalappunsa. Niihin Lappalainen suunnitteli tyyliteltyjä maisemia. Patalapuista Lappalainen laajensi seinätekstiileihin ja peittoihin. Vähitellen uniikit teokset syrjäyttivät käyttötekstiilit.

Lappalaisen töitä on ollut esillä muun muassa Ars Kalmarissa, Sysmän Suvi-Pinxissä ja Iittalan Naivistien kesänäyttelyssä.

Näyttely on avoinna Lappalaisen avaamassa uudessa galleriatilassa Taidevintin kiinteistön katutasossa, osoitteessa Kanavatie 17.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi