Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden Runomaraton juhlii Viroa ja Risto Ahtia

Risto Ahti on runoillut puoli vuosisataa. Kuva: Stephane Pellennec

Lahden seuraava Runomaraton järjestetään 14.–17. kesäkuuta. Viron 100-vuotisjuhlien kunniaksi Lahteen on kutsuttu virolaiset runoilijat Hasso Krull ja Kai Aareleid sekä pianisti Marge Loik. Krullin Meter & Demeter -runoeepokseen pohjaava esitys M&D yhdistelee musiikkia ja runoutta.

Aareleid ja Loik ovat mukana myös suomalais-virolaisessa yhteisproduktiossa SINNE MINNE, jossa Suomea edustavat runoilija Silja Järventausta ja kääntäjä-runoilija Heidi Iivari.

Virolaisten ohella Runomaratoniin saadaan tällä kerralla ulkomaisia vieraita Brasiliasta. Wilmar Silva (Djami Sezostre) esiintyy Pikku-Veskun Runomaraton Goes Green Grass -piknikillä Djangomania-yhtyeen kanssa.

19. kertaa järjestettävä perinteikäs runotapahtuma muistaa myös Risto Ahdin 50-vuotistaiteilijajuhlia erityisen runoseminaarin merkeissä. Seminaarissa Ahdin kirjoittamisen filosofiaa pohdiskelevat muun muassa J.K. Ihalainen, Saila Susiluoto, Riikka Palander, Juha Rautio ja Jonimatti Joutsijärvi. Ahtia haastattelee runoilija Lealiisa Kivikari.

Runomaratonin ohjelmaan kuuluvat myös esimerkiksi Poetry Slamin osakilpailu, lapsille suunnattu satutuokio ja Runokirkko, jonne vieraaksi saapuu piispa emerita Irja Askola.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi