Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahti hakee puistotaidetta Ruoriniemeen, teoksen toteuttamiseen varattu 50 000 euroa

Kuva: Jani Keronen

Lahden kaupunki järjestää YIT Rakennus oy:n kanssa taidekilpailun. Kilpailussa haetaan teosehdotuksia suunnitteilla olevaan Wilhelminpuistoon. Puisto sijoittuu rakenteilla olevan asuinalueen yhteyteen Lahden Ruoriniemessä.

Kilpailu avautui maanantaina. Kilpailuehdotuksia voi jättää 15.2.2019 asti. Kilpailuun saavat osallistua suomalaiset tai Suomessa asuvat ulkomaalaiset taiteilijat tai taiteilijaryhmät.

Yksi tai useampi

Kaupungin tiedotteen mukaan kilpailun tavoitteena on hankkia yksi tai useampi pysyväisluonteinen taideteos tai taideteosten kokonaisuus Wilhelminpuistoon.

Kilpailuohjelmassa todetaan, että teoksen toteutukseen on varattu 50 000 euroa. Lisäksi teoksen asentamiskuluihin kuljetuksineen ja valoineen on varattu 15 000.

Kilpailun voittajat valitsee arvostelulautakunta, johon kuuluu kuvataiteilijoita sekä Lahden kaupungin ja YIT:n edustajia.

Myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus äänestää teosehdotusten joukosta omaa suosikkiaan. Teosehdotukset tulevat esille Lahden kaupungin verkkosivuille ensi keväänä. Ne ovat esillä myös ensi kevään Raksa-messuilla Lahdessa.

Kilpailun kolme parasta ehdotusta sekä yleisön suosikki palkitaan rahapalkinnoilla, joiden yhteisarvo on 16 000 euroa.

Kilpailu ratkeaa 11.4.2019 mennessä.

Puisto vasta suunnitteilla

Wilhelminpuisto on vasta suunnitteilla Ruoriniemeen. Lähes 3 000 neliömetrin laajuinen puisto sijoittuu taloryhmien väliin. Alueen ensimmäinen asuinkerrostalo valmistuu ensi vuoden helmikuussa.

Taiteen toivotaan luovan puistolle identiteettiä, tarjoavan siellä liikkuville uusia näkökulmia ja tuovan iloa ihmisille arjen keskellä. Puistosta halutaan luoda taiteen avulla viihtyisä ympäristö liikkujille ja asukkaille.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi