Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kritiikin Kannukset -palkinto taiteen ja tieteen välimaastossa liikkuvalle taiteilijaryhmälle

Kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen palkittiin kritiikin kannuksilla. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Kritiikin Kannukset -taidepalkinto myönnetään tänä vuonna taiteilijaryhmälle Honkasalo-Niemi-Virtanen.

Palkittuun ryhmään kuuluu kolme taiteilijaa: kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen.

Honkasalo–Niemi–Virtanen-ryhmä liikkuu vapaasti taiteen ja tieteen välimaastossa kohdistaen huomionsa historiaan ja esihistoriaan, kertoo Suomen arvostelijain liitto (SARV).

Ryhmä toimii tutkimuksellisesti, haastattelee asiantuntijoita ja työskentelee eri alojen taiteilijoiden kanssa. Perustelujen mukaan lopputulos on usein yllättävä sekoitus: Teokset tuntuvat keskustelevan aiheensa kanssa. Myytit, historia, kokemukset ja tulkinnat sekoittuvat tavalla, jossa keskeisempää on katsojakokemusten virtaama kuin tarkka, kiteytetty sanoma.

Valintaraati kertoo olevansa vaikuttunut tavasta, jossa kolmen taiteilijan yhteistyönä syntyy identiteetiltään aidosti monikollisia teoksia.

Suomen arvostelijain liitto myöntää Kritiikin Kannukset -tunnustuksen vuosittain suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla. Palkinto perustettiin 1961.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi