Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Apulanta julkaisee uutta musiikkia 2,5 vuoden tauon jälkeen

Apulannan ”Toinen jumala” -kappale saa ensiesityksensä radioissa 27.3. ja suoratoistopalveluissa 6.4. Kuva: Sami Jämsén

Älä usko lauluihin -konserttisalikiertueensa Lahden Sibeliustaloon sunnuntaina päättänyt Apulanta-yhtye julkaisee uutta musiikkia.

Toinen jumala -kappale saa ensiesityksensä radioissa tiistaina. Digitaalisena singlenä biisi on kuultavissa perjantaina 6. huhtikuuta.

– Tässä biisissä on ihan helkkarin hieno kertosäe! Olen siitä erityisen ylpeä. Se on pyörinyt päässä jo puolitoista vuotta, ja vasta nyt tuntui oikealta rakentaa siihen muu musiikki ympärille, selventää yhtyeen biisinkirjoittaja ja solisti Toni Wirtanen tiedotteessa.

– Musiikin kirjoittaminen tähän oli itsessään helppoa, mutta teksti vaati paljon itsetutkiskelua ja monta massiivista yliannostusta kahvia. Kyllähän tuo teksti pikkuisen huuruiselta näyttää päälle päin, mutta jotenkin siinä kietoutuu monta kosmista lankaa. Syvyys ei rakennu itsestäänselvyyksistä, Wirtanen jatkaa.

Syvyys ei rakennu itsestäänselvyyksistä. Apulanta-yhtyeen solisti Toni Wirtanen
Lue myös: Toni Wirtasen talohankkeesta tulee Heinolan mainosveturi
 

Viime aikoina bändiä ovat pitäneet kiireisenä niin massiiviset festivaalikeikat kuin loppuunmyydyt konserttisalikiertueet ja jäähallispektaakkelitkin.

– Kauanhan se kesti, kun tätä biisiä tehtiin. Tässä on ollut varsin hektistä paitsi bändin elämässä, niin myös siviilipuolella. Edellisen levymme isoin hitti, Valot pimeyksien reunoilla, muodostui niin massiiviseksi kaikkien biisiksi, ettei sille ollut helppoa lähteä tekemään seuraajaa. Isot saappaat saivat nyt viimeinkin arvoisensa täyttäjän, linjaa konserttisalikiertueen viimeiset esiintymiset murtuneella olkapäällä rummuttanut Sipe Santapukki.

Juttua muokattu 26.3.2018 kello 18.04. Apulanta päätti kiertueensa Lahdessa sunnuntaina, ei lauantaina.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi