Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

"Kolhot miesnäyttelijät" korvaavat ilkeät sisarpuolet Lahden kaupunginteatterin Tuhkimossa syksyllä

Ohjaaja Olka Horila päätti roolittaa Lahden kaupunginteatterin Tuhkimon hieman poikkeuksellisesti. Kuva: Ilkka Kuosmanen

Lahden kaupunginteatterin Sound of Music -musikaali saa syksyllä teatterissa seurakseen lastenklassikon, 1930-luvun hupailun ja tiukkaa nykydraamaa Ruotsista.

– Tänä talvena ja keväänä on tehty vakavia ja järisyttäviä juttuja, joten katsoin, että syksyllä täytyy saada vastapainoa sille, perustelee teatterinjohtaja Ilkka Laasonen.

Kevyttä linjaa edustaa erityisesti Puhallus, joka tunnetaan paremmin seitsemän Oscaria voittaneena elokuvana vuodelta 1973. Tommi Kainulaisen ohjaus 1930-luvulle sijoittuvasta veijarikomediasta saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 6. lokakuuta.

Lapsille syntyy Eero-näyttämölle Sakari Topeliuksen versio Tuhkimo-sadusta, joka poikkeaa ohjaaja Olka Horilan mukaan melkoisesti Grimmin veljesten alkuperäisestä, Disney-versiosta puhumattakaan.

Horilan sovituksessa Tuhkimo (Liisa Loponen) on "homssuinen" prinsessa, ja ilkeitä sisarpuolia esittävät miesnäyttelijät Tapani Kalliomäki ja Jari-Pekka Rautiainen.

– Se tuo hahmoihin kiinnostavaa kolhoutta, Horila mainitsee.

Norén pesee kasvonsa

Tuhkimon ensi-iltaa vietetään Eerolla 30. elokuuta. Heti sen jälkeen (1.9.) saa Juhanilla ensi-iltansa musikaaliklassikko Sound of Music Ilkka Laasosen ohjauksena.

– Viimeksi kun se meni Lahdessa, esiinnyttiin vielä ammattikoulun salissa. Esityksiä kertyi kolmessa vuodessa yli sata ja katsojia 50 000. Onhan siinä tavoitetta, myöntää musikaalin ohjaaja Ilkka Laasonen.

Syksyn neljäs oma ensi-ilta on ruotsalaisen Lars Norénin Hiljaista musiikkia, jota ohjaaja Jarno Kuosa luonnehtii psykologiseksi draamaksi.

Aiemmin Suomessakin suurta suosiota nauttinut Norén on hävinnyt meikäläisiltä näyttämöiltä tällä vuosikymmenellä. Norén-tyhjiö saattaa johtua siitä, että hänellä on sitkeä maine synkkien perhedraamojen tekijänä.

– Tämä on paljon elegisempi kuin Norénin muut tekstit, Laasonen lupailee näytelmästä, jonka ensi-ilta on Eerolla 3. lokakuuta.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi