Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Suomi-hiphopin legendat Summer Upiin – uranuurtajat juhlivat Rähinä Recordsin 20-vuotista taivalta

Festivaalin päiväkohtainen artistijako on nyt selvillä.

Fintelligens esiintyy Summer Upissa lauantaina. Kuva: Rähinä Records

Summer Up -festivaali saa vieraakseen nimekkäitä vieraita, kun legendaariset Suomi-hiphopin lähettiläät Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö palaavat yhdessä keikkalavoille. Räpin uranuurtajat juhlivat keikoillaan edustamansa Rähinä Recordsin 20-vuotista taivalta.

Elastisen ja Iso H:n muodostaman Renesanssi-debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2000. Sittemmin kaksikko on julkaissut kuusi pitkäsoittoa. Kapasiteettiyksikkö julkaisi vuosina 2001-2006 yhteensä viisi albumia. Erityisesti kuulijoiden mieleen jäivät kappaleet ”Pakko Saada Sut” ja ”Tää On Mun Stadi”.

Vuonna 1998 perustettu Rähinä Records on julkaissut 20 vuoden aikana yli 50 albumia, ja nostanut koko kansan tietoisuuteen useita artisteja kuten esimerkiksi Cheekin, Brädin ja Nelli Matulan. Summer Up järjestetään Lahdessa 13-14. heinäkuuta. Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tullaan näkemään Mukkulan rannalla lauantaina 14. päivä.

Artistijako selvillä

Summer Up tiedottaa myös, että päiväkohtainen artistijako on nyt selvillä. Perjantai-iltana esiintyvät amerikkalaiset Wiz Khalifa ja Big Boi.

Lauantain pääesiintyjä on Cheek. Perjantaina esiintyvät muun muassa juuri uuden Tapa Poika -albuminsa julkaissut Pyhimys, marraskuussa uuden Manteli-singlen julkaissut Teflon Brothers, elektronisen hiphopin sanansaattaja Ceebrolistics ja lahtelainen räpkollektiivi Lahti United.

Lauantaina festivaalilavalle nousee Popkorni-singlellään soittolistoja dominoiva JVG. Lauantain esiintyjiin lukeutuvat myös Evelina, Kymppilinja ja View.

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi