Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kesäteatteri palaa Vääksyyn vuosien tauon jälkeen

Monessa mukana ollut Jukka Saarman harjoitteli West Side Storya Laura Voutilaisen kanssa Lahdessa vuonna 2010. Nykyisin hän asuu Vääksyssä. Kuva: Mirja Hussain

Asikkalan Vääksy saa oman kesäteatterin vuosikausien tauon jälkeen. Asian puuhamiehenä on viime syksynä paikkakunnalle muuttanut teatterin monitoimimies Jukka Saarman.

Saarman kirjoittaa ja ohjaa musiikkinäytelmän Toivo Kärki – Asikkalan maisemissa, jota tullaan esittämään Kanavan Kunkku -ravintolan takapihalla Vääksyn kanavan tuntumassa. Ensi-ilta vietetään 13. heinäkuuta, ja esityksiä on luvassa kymmenen.

– Pääosaa vanhana Toivo Kärkenä esittää Svante Korkiakoski. Musiikki tulee olemaan näytelmässä suuressa roolissa, ja näyttelijöitä yhteensä neljästä kuuteen, Saarman laskee.

Kalervo Kärki mukana yhteistyössä

Kesäisessä Vääksyssä on aiemmin näytelty Toivo Kärki -lavalla ja kanavan jokirannassa. Toiminta kuitenkin lopahti jo yli kymmenen vuotta sitten. Nykyisin kesäteatteria tarjoaa Asikkalassa Urajärven kartanoteatteri, joka on erikoistunut paikallishistoriaan.

Historiasta ammentaa myös Saarman, sillä Toivo Kärki kuului Asikkalan kesäasukkaisiin.

– Näytelmää tehdään yhteistyössä hänen poikansa Kalervo Kärjen kanssa. Teksti on käytännössä jo valmis, mutta vaatii vielä pientä muokkausta, Saarman sanoo.

Kesäteatteria varten on juuri perustettu Päijät-Hämeen Kulttuuriyhdistys, jossa on mukana myös Kanavan Kunkku -ravintolan yrittäjäpariskunta Tom Vasara ja Sari Liljeblom. Yhdistys hakee parhaillaan apurahoja. Toiminta saattaa jatkossa laajeta myös Lahteen, sillä Vasara ja Liljeblom omistavat nykyisin myös Lahden Kansanopiston päärakennuksen.

Show&dinner-tyyliin

Saarman arvelee, että Kanavan Kunkun takapihalle saadaan mahdutettua vähintään 200 katsomopaikkaa. Pihalla on aiemmin järjestetty konsertteja.

– Tarkoituksena on pystyttää näyttämöksi lasitettu paviljonki, joka on yhdeltä sivulta auki. Katsomosta tulee katettu. Esitystä voi katsoa samalla kun syö ja nauttii virvokkeita, Saarman lupaa.

Lue myös: Kesäteatterikävijä etsii viihdettä, kertoo lahtelainen opinnäytetyö - "Ajatuksia herättävää draamaa ei halua nähdä juuri kukaan"
 
Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi