Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Hevi reissu on kaikkien aikojen itseironisin keikkamatka

Max Ovaskan, Samuli Jaskion ja Johannes Holopaisen esittämät hevimiehet ovat tien päällä.

Hevi reissu

Tähtiä 4/5

Taivalkoskelainen bändi on soittanut vuosikausia poroteurastamon kellarissa sinfonista postapokalyptistä reindeer-grinding-christ-abusing-extreme-sota-pakana-fennoskandimetallia. Turo, Jynkky, Lotvonen ja Pasi/Xytrax ovat etsineet musiikillista identiteettiään. Se löytyy lopulta poronlihajauhimen avustuksella.

Sitten yhtyeelle avautuu mahdollisuus päästä keikoille. Tai ainakin kahdelle. Nimikin synkän hilpeää musiikkia soittavalle yhtyeelle löytyy ja se ei ole sen vaatimattomampi kuin Impaled Rektum. Mutta ennen esiintymislavoja sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Melkein jokaisessa kohtauksessa on joku legendaksi kohoava vuorosanailu.

Täydellisen pöljää

Hevi reissu on täydellisen pöljä elokuva. Tarinana se on moniyllätyksellinen komedia, jossa lähestulkoon jokainen nauru kohdistuu johonkin kuolemanvakavaan tai liian vakavasti otettuun asiaan tahi ilmiöön.

Katsojalla on tilaisuus nauraa metallimusiikin totisuudelle, iskelmätähtien machoilulle, mielenterveysongelmien suhteellisuudelle, terrorismin uhalle ja pikkukylien sisäsiittoiselle urpoilulle (genitaaliralleineen ja lippalakkeineen).

Varovainen alku

Elokuva alkaa varovaisen hitaasti ja antaa ymmärtää olevansa perinteinen maalaiskyläkomedia. Katsojaa kypsytellään sopivasti ja uskomaton tapahtumaketju pannaan vyörymään hissunkissun. Ja kun vyöry alkaa, ei draaman jarrujalkaa rasiteta. Ohjaajat ovat tehneet tässä ovelasti, sillä loppua kohden paisuttaminen on palkitsevaa.

Tarinaan on jäänyt muutama alamittainen repliikki, mutta melkein jokaisessa kohtauksessa on joku legendaksi kohoava vuorosanailu. Ja kaikki bändissä soittavat näyttelijät ovat rooleissaan riemastuttavia ja ennen kaikkea sydämellisiä. Varsinkin Max Ovaska tekee kirjastonhoitaja-basistina mystisen myyttisen sekä okkultistisen omituisen suorituksen. Silkkaa hillittömyyttä on Pasi/Xytraxin hahmossa!

Kulttileffan ainekset kasassa

Mikäli Valhalla suo ja vaikka viskaalit eivät sallisikaan, Hevi reissu tulee saamaan ansaitsemansa kulttileffamaineen monenlaisissa kohderyhmissä eikä pelkästään Suomessa. Sillä maailmanensi-iltansa hulluttelu saa Teksasissa pidettävillä arvostetuilla South by Southwest -festivaaleilla nimellä Heavy Trip.

Spinal Tap vaviskoon – Impaled Rektum on täällä!

Tyylilaji: komedia, K-12.

Jussi Virratvuori
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi