Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Antti Tuiskulta vielä uutta musiikkia ennen taukoa, miestä ei luultavasti nähdä Lahdessa sauvamiehenä ensi vuonna

Lahden huhtikuuhun mahtuu kova kattaus nimekkäitä artisteja, muun muassa Antti Tuisku. Kuva: Sami Lettojärvi

Suomen kenties kuumin poptähti Antti Tuisku teki debyyttinsä Suomen hiihtomaajoukkueen huoltojoukoissa naisten 10 kilometrin kisassa Salpausselällä sunnuntaina.

Miten pääsit sauvamieheksi?

- Olen vuosia tehnyt päämäärätietoista työtä sen eteen, että uin hiihtopiireihin sisälle. Toki mulla on tuttuja hiihtäjiä jo entuudestaan, Antti Tuisku kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Tuisku sanoo suhtautuvansa omaan työhönsä kuin huippu-urheiluun, jossa pitää treenata todella kunnianhimoisesti.

- Yksi syy, miksi olen halunnut olla näkyvästi kannustamassa hiihtoa, on, että se on ollut vuosia aliarvostettu laji. Onneksi nyt ollaan menossa parempaan suuntaan.

Tuisku kertoo harjoitelleensa jo reilun puoli vuotta Mun on pakko twerkkaa -areenakiertuettaan varten. Mukana on ollut peräti kolme valmentajaa. Yhdeksän paikkakunnan kiertue pysähtyy 20. huhtikuuta Lahti-hallissa ja päättyy toukokuussa kahteen keikkaan Hartwall-areenalla. Kappaleita kiertueen keikka sisältää noin 25.

Kevään areenakiertueen jälkeen, kun Provinssi-festarin esiintyminen on ohi, Tuisku aikoo jäädä pidemmälle tauolle. Suunnitelmissa on lähteä pariksi kuukaudeksi reissuun. Syksyllä häntä kiinnostaa hypätä koulun penkille opiskelemaan jotakin hyvinvointiin tai liikuntaan liittyvää.

Helmikuussa Tuiskulta julkaistiin uusi kappale Vedän sut henkeen, ja Tuiskun mukaan uutta musiikkia on luvassa lisääkin. Mahdollisesti jopa parin biisin verran.

- Toinenkin kappale odottaa päivänvaloa, mutta kun Provinssin keikka on ohi ja tauko alkaa niin silloin ei ole tarkoitus julkaista musiikkia. Ehkä hyvällä säkällä syntyy vielä kolmaskin kappale, mutta nämä eivät ole mitään albumin ylijäämiä vaan syntyneet ihan lähimenneisyydessä. Katsotaan.

Tuletko myös ensi vuonna Salppurin kisoihin?

- Olen itse asiassa ajatellut lähteä Seefeldiin katsomaan kisoja Keski-Eurooppaan, että Salppurin kisat eivät ole ainakaan vielä kalenterissa, mutta eivät ole täysin poissuljettukaan, jos olen Suomessa totta kai tulen.

Podcastin kuuntelemalla selviää myös, mitä Antti Tuisku ajattelee En Kommentoi -levyn julkaisusta vuonna 2015 alkaneesta suursuosiosta.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi