Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Suomen ensimmäinen pienoiskoptereiden rakkaustarina kuvattiin Lahdessa

Drone Love Story on kuvattu Lahdessa Pikku-Vesijärvellä, satamassa ja Ruoriniemessä vuonna 2016. Kuvan drone ei liity videoon.

Lahtelainen videoalan yrittäjä Janne Nykänen julkaisi tänään ystävänpäivänä rakkauselokuvan, jossa pääosassa ovat miehittämättömät ilma-alukset. Noin viiden minuutin lyhytelokuva Drone Love Story on tehty kansainvälisyyttä ajatellen, sillä tarina kerrotaan ilman vuorosanoja. Tarina esitetään vain musiikin ja videon välityksellä.

Drone Love Story kertoo yksinäisestä tytöstä ja pojasta, jotka molemmat lennättävät omia koptereitaan tietämättä toisistaan. Tytön kopteri kohtaa pojan kopterin sattumalta ilmassa, ja ne rakastuvat toisiinsa ja päättävät karata omistajiltaan.

- Parhaimmillaan koptereita oli ilmassa kolme. Oli aika haastavaa lennättää niitä lähellä toisiaan, mutta onneksi törmäyksiltä vältyttiin, Janne Nykänen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Lue myös: Kopterin lennättäjän on opeteltava säännöt itse - tunnetko nämä kolme sääntöä?
 

Video on kuvattu Lahdessa Pikku-Vesijärvellä, satamassa ja Ruoriniemessä vuonna 2016.

- Pari vuotta sitten kuvauskopterit olivat vielä harvinaisia ja moni kuvasi niitä kännykällään, kun kuvasimme videota. Nythän kopterit ovat yleistyneet kovasti.

Nykänen hieman harmittelee sitä, että näiden kahden vuoden aikana Australiassa on tehty samankaltainen video ja se ehdittiin julkaista ennen kuin Nykäsen lyhytelokuva oli valmis.

Elokuvassa kopterien omistajia näyttelevät lahtelaiset harrastajanäyttelijät Meeri Tahvanainen ja Werneri Heinonen. Toisena tuottajana Nykäsen lisäksi elokuvassa oli Teemu Laukkarinen ja drone-lentäjänä Juha Almqvist.

Lyhytelokuvalla ei ole ulkopuolisia rahoittajia, Nykänen toteaa tehneensä videon puhtaasti harrastuksenaan ja oppiakseen jotakin uutta.

- Eihän tämä taloudellisesti ole kannattavaa, mutta ei näitä tehdä rahan tai katselukertojen takia, vaikka toki haluan tälle sen 10 miljoonaa katselukertaa. Rahaa enemmän merkitsee se, että sai tehtyä oman ideansa valmiiksi, yli 20 vuotta lyhytelokuvien tekoa harrastanut Nykänen kuvailee.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi