Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kommentti: Kilpailu musiikin ystävistä kävi Lahdessa liian kovaksi - keikkapaikkojen määrissä palattu vanhaan

Katu-klubi aloitti Vientikerman kiinteistössä syksyllä 2016, mutta muutti pois jo seuraavana kesänä. Brygga-ravintoloiden toimitusjohtaja Juha Muotka totesi ESS:n haastattelussa, että noin 500 henkeä vetävien klubien markkina ylikuumeni Lahdessa. Kuva: Juha Peurala

Kun ESS koosti kevään keikkakalenteria vuosi sitten, lahtelainen musiikkielämä näytti hiukan toiselta.

Syksyllä 2016 avautui Brygga-ravintoloihin kuuluva Katu-klubi. Se käynnisti toimintansa monipuolisella keikkakalenterilla, mutta pian alkoivat vaikeudet. Vientikerman kiinteistössä Mannerheiminkadulla aloittanut klubi muutti viime elokuussa Isku Areenalle. Päätös kuulosti lopun alulta.

Lopun tunnelmat vain kiihtyivät, kun Katu-klubi ilmoitti muuttuvansa ”tapahtuma edellä ja vaihtuvassa lokaatiossa” toimivaksi keikkajärjestäjäksi. Tällä hetkellä isoja konsertteja ei ole suunnitteilla. Katu-klubista ei kehkeytynyt kannattavaa bisnestä. Bryggabaarilla on ollut maksuvaikeuksia, ja talousongelmien taustalla ovat Katu-klubin aiheuttamat tappiot, noin 200 000 euroa. Yrittäjä Juha Muotka arvioi syyskuussa ESS:n haastattelussa, että isojen, yli 500-paikkaisten klubien markkina ylikuumeni viime kesänä.

H16-klubikin lopetti

Myös toinen iso klubi laittoi pillit pussiin viime vuonna. Hämeenkadulle helmikuussa avattu H16 aloitti niin ikään nimekkäillä artisteilla. Jo kesäkuussa klubi lopetti toimintansa. Syy oli sama. Toiminta ei ollut kannattavaa. Paikan pitäminen kävi kalliiksi, omistaja Martin Mustonen totesi heinäkuussa ESS:ssä.

H16-klubin tiloihin muutti Möysän Musaklubi. Silläkin on taustallaan talousvaikeuksia. Vanhalla Möysän Essolla toiminut yritys meni konkurssiin ja lopetti legendaarisella paikallaan.

Näiden nopeiden käänteiden jälkeen Lahdessa on palattu vuoden, parin takaiseen tilanteeseen. Eniten keikkoja tarjoavat Sibeliustalo ja Finlandia-klubi, Möysä ja Torvi.

Klubien kuoppaaminen on sääli, sillä keikkatarjonta supistuu. Toisaalta ei tullut yllätyksenä, että Lahteen ei mahtunut kuutta isohkoa keikkapaikkaa. Bryggan Juha Muotka arveli Katu-klubin avajaisten aikaan, ettei Lahdessa kilpailla ketään hengiltä, mutta juuri niin taisi käydä.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi