Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden Taideakseli palkitsi kaksi installaatiota ja kaksi seinämaalausta harkittavaksi Rautatienkadulle

Lahden Rautatienkadulle on suunnitteilla ensi vuonna 2-4 teosta. Niitä lähdetään kehittelemään tiistaina palkittujen installaatio- ja muraali-ideoiden pohjalta. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden Taideakseli-hanke on palkinnut kaksi installaatiota ja kaksi seinämaalausta ideahaussa, jolla etsittiin Rautatienkadulle luonnoksia ensi vuonna toteutettaviin taideteoksiin.

Palkitseminen ei vielä tarkoita, että teos toteutetaan. Kaikki teokset vaativat kiinteistöjen toteutuspäätökset, ja jatkotyössä etsitään mukaan mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kunkin teoksen toteuttamisesta keskustellaan myös asukkaiden ja yrittäjien kanssa.

Teosten toteutuksen suunnittelu alkaa tammikuussa. Taideakseli-hankkeessa on varattu rahaa 2-4 teoksen toteuttamiseen.

Palkinnon sai installaatio Golden Goose pesimäalue, jonka tekijöiden nimimerkkinä oli Ankka & Kultamunat. Tekijät olivat kuvataiteilijat Ihana Havo ja Miss Kompro eli Juhani Havo ja Eili Ikonen. Samoin palkittiin Teräsmummot-teos, jonka teki nimimerkki Frank eli kuvanveistäjä-kuvataiteilija Sami Leutola.

Palkitut seinämaalaukset eli muraalit olivat graafikko-kuvittaja Anssi Vaalion ehdotus 65 000 g sekä kuvataiteilija-kuvittaja Laura Lehtisen ehdotus Avoin neliö.

Jatkoon valittujen ehdotusten tekijät ja työryhmät saivat 2 500 euron ideapalkinnon.

Ideoita tuli yhteensä 27

Taideakseli on Maakunnan kehittämisrahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tuottaa ideoita ja toteuttaa taideteoksia Rautatienkadulle. Tarkoituksena on korostaa Rautatienkadun roolia pääkävelyreittinä matkakeskuksen ja ydinkeskustan välillä.

Taideakseli-hankkeen järjestämä ideahaku alkoi heinäkuun alussa ja päättyi lokakuun lopussa. Määräaikaan mennessä saatiin 22 kuoressa yhteensä 27 ideaa Rautatienkadulle.

Taideakseli-työryhmässä ja sen ohjausryhmässä on ollut edustus Hämeen Liitosta, Lahden kaupunginympäristön palvelualueelta ja kaupunginmuseolta, Taiteen edistämiskeskuksesta, taiteilijajärjestö Kauno ry:stä sekä Lahti City ry:stä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi