Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Charlotte Gainsbourgin viides albumi Rest on täysosuma

Charlotte Gainsbourg

Rest

Because Music

4/5 tähteä

Ranskalaisen Charlotte Gainsbourgin albumeista vahvimman muistijäljen on jättänyt vuonna 2006 ilmestynyt 5:55. Aikuisiän debyytti kokosi yhteen komean nipun popmusiikin kermaa, mutta kaupallisesta menestyksestä huolimatta levy oli lievä pettymys.

Laulajattaren viides albumi Rest sen sijaan on todellinen täysosuma. Se on täynnä hyvin kirjoitettua ja tyylikkäästi tuotettua popmusiikkia, jonka keskipisteessä loistaa Gainsbourgin kauniin sensuelli laulu. Pääasiallinen säveltäjä on ranskalainen tuottaja SebastiAn.

Vanhempiensa taiteen vaikutuspiiristä Gainsbourg ei pääse vieläkään. Suurin osa levyn kappaleista kierrättää Serge Gainsbourgin musiikillista perintöä, ja laulajana Charlotte kuulostaa erehdyttävästi Jane Birkiniltä.

Jos aiemmilta levyiltä on löytynyt nimekkäitä yhteistyökumppaneita, ei heitä puutu tältäkään. Songbird in a Cage on Paul McCartneyn käsialaa, ja herra myös vierailee kappaleessa. Albumin kaunis nimikkoraita taas on syntynyt yhteistyössä Daft Punkista tutun Guy-Manuel de Homem-Christon kanssa.

Mikko Siltanen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X